Rasterećene „ajkule” se protiv neugodne Španije nadaju boljoj igri

0

Vaterpolisti Crne Gore danas u 19.30 sati na kultnom bazenu „Alfred Hajoš” igraju najvažniji meč na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, sa Španijom. Sudar sa „furijom” odlučuje da li će „ajkule” nastaviti da plivaju ka medalji ili će razigravati za plasman od petog do osmog mjesta. Rival je najteži mogući. Španci su od 2018. godine redovni na podijumu, kada su velika takmičenja u pitanju, ako se izuzmu Olimpijske igre u Tokiju, gdje su u borbi za bronzu poraženi od Mađara. Martinovi momci su u prethodne četiri godine osvoji tri srebra – dva na evropskim i jedno na svjetskom šampionatu. „Furija” igra brz vaterpolo, što u prošlosti nikako nije odgovaralo Crnoj Gori.

Osjećam da ako odigramo najbolje što umijemo da možemo držati neizvjesnost do samog kraja u meču u kojem nemamo šta da izgubimo, a možemo da dobijemo mnogo”, nagovijestio je ubojiti Bogdan Đurđić da on i drugovi rasterećeno ulaze u današnji meč.

Crnogorski reprezentativac očekuje mnogo bolju igru nego što je to bio slučaj u grupi ili u osmini finala sa Japanom.

Vidjeli smo u grupi i osmini finala da mnoge ekipe misle da mogu da nas pobijede, svi znaju da smo podmlađeni i dobiju samopouzdanje da nam do kraja meča prave probleme. Nadam se da ćemo protiv Španije biti bolji i da ćemo nametnuti ritam koji nam odgovara

Đurđić je napravio paralelu između duela sa Mađarskom u grupi i narednoj utakmici sa Špancima. Domaćini i „furija” su pravili najmanje promjena u svojim ekipama u odnosu na Tokiju i slove za najveće favoriti na šampionatu.

Teško je pričati o taktici, sigurno je da su Španci brži od Mađara, da igraju jači presing, vidjećemo da li možemo da odgovorimo. Vjerujem da imamo kvalitet da igramo s njima, iako su jedni od favorita na prvenstvu. Imao igrače sličnih kvaliteta. Sve će zavisiti od trenutne motivacije”, smatra Đurđić.

Poslednji meč Crna Gora i Španija su igrali u borbi za bronzanu medalju na turniru evropske zone kvalifikacija za Svjetsku ligu u Podgorici. Gosti su slavili ubjedljivo (15:10) i onemogućili ekipu Vladimira Gojkovića da u Strazburu brani titulu.  Španci su u odnosu na taj meč još jači za Blaia Maljaraha. Ali je jača i Crna Gora.

Taj meč nisam igrao ja i još par igrača koji su sada ovdje. Dosta će nam značiti taj meč za pripremu četvrtfinala, jer će Španci sigurno igrati slično. Nadam se da možemo da im odgovorimo”, zaključio je Bogdan Đurđić.

Parovi četvrtfinala (srijeda): Grčka – SAD (13), Srbija – Hrvatska (16), Španija – Crna Gora (19.30), Mađaska – Italija (21).

Polufinale: Grčka/SAD – Mađarska/Italija, Srbija/Hrvatska – Španija/Crna Gora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.