Raspisana potjernica: Dragan Kovačević pobjegao nakon ukidanja pritvora

4

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević danima je nedostupan policiji, zbog čega je za njim raspisana potraga.

To je “Vijestima” nezvanično saopštio sagovornik iz vrha Uprave policije. “Kovačević je pobjegao 24. februara nakon što je izašao iz Istražnog zatvora”, rekao je taj sagovornik.

Objasnio je da je osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja tog dana pušten na slobodu, nakon što mu je istekao pritvor koji mu je ranije odredio sudija za istragu podgoričkog Višeg suda.

Po žalbi Specijalnog državnog tužilaštva, istog dana vijeće sudija preinačilo je tu odluku zbog čega su policajci pokušali da vrate Kovačevića iza rešetaka. Njega, međutim, nisu našli na adresi poznatoj nadleženim organima, niti ga od tog dana mogu naći.

Sagovornik “Vijesti” ispričao je da je tog Danilovgrađanina ispred zatvorske kapije sačekao “džip” u kojem se i presvukao.

“Bukvalno je u automobilu obukao odijelo i nestao. Navodno je otišao direktno u Srbiju”, tvrdi daj sagovornik.

To je bio drugi put da Kovačeviću ukidaju i ponovo određuju pritvor od 23. decembra 2020. godine, kad je prvobitno uhapšen.

Kovačević se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu koja je nezakonito upisivala državno zemljište u zoni morskog dobra na fizička i pravna lica.

Specijalna tužiteljka Lidija Mitrović, nedavno je na konferenciji za medije saopštila da Kovačevića sumnjiče da je u istu organizaciju infiltrirao neke od podređenih i bliske srodnike.

Pojasnila je da su u toj grupi Ana Lakićević Grdinić, Krsto Pavićević, Danko Kovačević, Goran Tufegdžić, Danilo Jovanović, Sanja Popović, Aleksandar Boljević, Veselin Tomšević i pravno lice “Geo & arh projekt” koje je u vlasništvu Kovačevićevog brata Dragoslava.

Tužiteljka Mitrović saopštila je da je u predmetu “Međa”, u decembru prošle godine, donijeta naredba o sprovođenju istrage protiv 10 fizičkih i jednog pravnog lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršil krivična djela – zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, protivpravnog zauzimanja zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaje poreza i doprinosa, te krivičnih djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Navela je i ko je imao kakve uloge – Krsto Pavićević da izrađuje elaborate geodetskih snimanja sa netačnim terenskim podacima, a Tomašević da ih ovjerava bez potpisa svih vlasnika zemljišta, komunicira sa drugim članovima kriminalne organizacije u cilju prikrivanja stvarnih podataka izvedenog stanja.

“Okrivljena A. L. G. je je prihvatila da vrši upis i promjenu podataka u katastarskom operatu na nepokretnostima bez validnog pravnog osnova, da donosi nezakonita rješenja o upisu nelegalno sagrađenog objekta na osnovu lažnih elaborata, da ne prihvata elaborate koji prikazuju stvarno stanje na terenu, da ne postupa po drugostepenim rješenjima Ministarstva finansija kojima su poništena rješenja o takvom upisu, prikriva činjenice i podatke o postupcima upisa nelegalnog objekta koji se vode kod Uprave za nekretnine PJ Tivat, ne obavještava vlasnika nepokretnosti o izvršenim promjenama i postupcima koji se vode, te ne dostavlja podatke o izvršenim promjenama javnom preduzeću koje upravlja morskim dobrom, komunicira, prenosi podatke i uputstva članovima kriminalne organizacije“, rekla je Mitrovićeva.

Istakla je i da SDT ispituje moguće zloupotrebe službenika JP Morsko dobro i Uprave za nekretnine u predmetu “Mile”.

4 Comments
 1. Kontra revolucija komentariše

  Eno ga na Zlatiboru, pravi hotel sa 5 zvezde !.
  Ahahahahaha Abazovicu, komedijantu koliko njih vec imaš u zatvoru !.
  Kako radi tvoj resor, hvali se malo na Tviteru !.

 2. mucni glavom komentariše

  ako su ga pustili, neka ga u srbiji, ici ce u grcku na more

 3. Stevan Todorcevic komentariše

  Pa dobro. Svi ovi sto komentarisu i brane ovakvav lopoluk, mora da se pitaju kakva zivotinja su oni. Iz kakve zivotinje su oni ispali i kakve zivotinje oni imaju za decu. Jadni oni su naucili da im neko krade iz djepa pa i njihove zene i decu.

 4. Neno komentariše

  Samo treba pogledati Kome je dozvolio gradnju u zoni morskog dobra ti ga I store,a Njegov sinovac je Mrdja Kovacevica def katastra u Bari inace istjeran iz Mupa prije desetak godina

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.