Raspisan novi konkurs za prvog čovjeka policije: Rat klanova za direktorsku fotelju!

Raspisan novi konkurs za prvog čovjeka policije: Rat klanova za direktorsku fotelju!

Rat u bezbjednosnom sektoru između dva zavađena klana, oko borbe za prevlast unutar Uprave policije ne jenjava, a juče je zvanično raspisan i novi konkurs za prvog čovjeka policije, saznaje Borba. Iako je sadašnji v.d. Vesko Damjanović mogao da obavlja pomenutu funkciju šest mjeseci, koliko zakon nalaže, došlo je do novih previranja unutar bezbjednosnog sektora i krenulo se u novi juriš za naslednika Slavka Stojanovića. Podsjetimo, prvi konkurs, za koji je gotovo bilo izvjesno da je bio dogovoren da prođe bez turbulencija, poništen je jer se niko od kandidata nije prijavio, pa je rat unutar sektora nastavljen.
Rat klanova unutar policije i klinč u kom se nalaze ekipa iz Mojkovca i ekipa iz Granda, inteziviran je prethodnih dana i umjesto da se pozabave rješavanjem teških krivičnih djela, očigledno je da je primarni cilj oba klana prevlast nad policijom. U narednih mjesec dana, kako saznajemo, vodiće se pravi mali rat unutar sistema, a neka lobiranja su već krenula, što će u drugi plan baciti rasvetljavanje teških krivičnih djela.
Kako nezvanično saznajemo, Vesko Damjanović i sada važi za najozbiljnijeg kandidata da prođe na konkursu, mada ni suparnička ekipa iz Granda ne sjedi skrštenih ruku, a kako nam je potvrđeno, Zoran Tomčić, koji važi za iskusnog policajca, i koji je bio favorit, ne želi da ulazi u ovu priču.
Samo neupućeni u funkcionisanje bezbjednosnog sistema ne znaju, da i jedna i druga struja pokušava da izgura svog kandidata, jer žele kontrolu nad policijom. Poznato je da ekipa iz Granda kontroliše specijalno tužilaštvo, a da je do odlaska Slavka Stojanovića, policija bila pod komandom suprostavljenog tabora. Veće šanse da se domogne pomenute funkcije trenutno ima Damjanović koji osim pomenute podrške, zahvaljujući kojoj je bio dugi niz godina pomoćnik direktora policije važi za pravog profesionalca u poslu i kolege za njega imaju samo riječi hvale.
Prethodni konkurs za direktora policije raspisan je bio nakon što je doskorašnji direktor Uprave policije Slavko Stojanović podnio ostavku. Promjene u policiji su uslijedile neposredno poslije ubistva Miloša Šakovića (31) i Radivoja Jovanovića (42). Šaković i Jovanović su ubijeni u pucnjavi u centru Podgorice.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *