Ranka Čarapić ključar DPS malverzacija: Umjesto da joj se sudi, ona hoće da kontroliše tužioce

0

Kandidatura Ranke Čarapić, nekadašnje vrhovne tužiteljke, a sada penzionerke, u Tužilačke savjet, još jedan je dokaz, da je pravosuđe u raljama režima. Za vrijeme njenog mandata u tužilaštvu, sve krivične prijave, podnesene protiv čelnika DPS-a, njima bliskih lica, kao i tajkuna, ostale su u njenoj fioci. Umjesto da krivično odgovara zbog nesavjesnog rada, omogućeno je da ode u penziju, da se bavi advokaturom, i da sada ponovo hoće da bude član Tužilačkog savjet.
Dugačak je spisak ljudi povezanih sa DPS-om, koje nije htjela da procesuira. Na tom spisku su članovi porodice Đukanović, Miomir Mugoša, ANB operativci Duško Golubović i Zoran Lazović, čelnici DPS-a iz Budve…
Čarapić je ćutala na prijavu u vezi sa Prvom Bankom i zakonitošću njenog poslovanja.
Od nje je traženo da provjeri navode da su službenici Agencije za nacionalnu bezbijednost Zoran Lazović i Duško Golubović u komunikaciji sa pripadnicima organizovanog kriminala i da posjeduju višemilionsku imovinu u zemlji i inostransvu. Tužilaštvo je tada upoznato sa nepobitnim dokazima da je Zoran Lazović u vrlo srdačnoj atmosferi prisustvovao svadbi Safeta Kalića, u društvu Šarića i šefova organizovanog kriminala iz cijelog regiona.
Zaštitila je Predraga Sekulića i Branimira Gvozdenovića koji su malverzacijama sa planskom dokumentacijom i inspekcijskim nadzorom omogućili Branu Mićunoviću da nelegalno podigne višespratnicu u Budvi.
Čak dvije prijave zbog slučaja Carine i prodaje opštinske zemlje van tendera su podnijete državnom tužilaštvu, protiv gradonačelnika Podgorice, Miomira Mugoše i vlasnika Carina Čedomira Popovića.
Danas smo svjedoci da se pokreće postupak protiv Mugoše, po prijavama koje je Čarapić držala u fioci. Pa se postavlja logično pitanje hoće li neko pokrenuti njenu odgovornost a ne da bude poslije svega nagrađena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.