Ranjeni lav je najopasniji: Đoković ostaje u igri za trofej

0

Ni povreda mu ne može ništa! Ni Miloš Raonić! Urlik teniskog kralja ori se Melburnom, jer otpisani Novak Đoković, za kojeg se do jutros nije znalo ni da li će moći da igra, ide u četvrtfinale Australijan opena!

Povreda nije prošlost, iako je Novak Đoković čak rutinski pobijedio Miloša Raonića (3:1) i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena.

Priznao je teniski kralj posle meča da do pred trening, koji je održao nekoliko sati prije izlaska na teren Rod Lejver arene, nije bio siguran da li će moći da igra. Posle dana provedenog po ljekarima, na skeneru, kod fiziotarapeuta, Đoković je riješio da zaigra i bio je sjajan. Koliko to može da bude u datim okolnostima.

Možda mu je išlo na ruku to što je sa druge strane mreže Raonić, igrač koji je u 12 dosadašnjih međusobnih duela rijetko kad uspijevao i set da uzme najboljem teniseru svijeta.

„Nisam imao pripreme za ovaj meč. Svaki mogući trenutak sam iskoristio za oporavak, da bih doveo sebe u situaciju da možda mogu da igram. Moj fiziotarapeut je odradio sjajan posao. Definitivno nisam bio spreman kao ranije, ali koristiću dan za danom. Sada mi je mnogo bitniji oporavak od treninga, da bih ponovo sebi omogućio priliku da igram naredni meč“, rekao je Novak Đoković posle pobijede.

Njegovo stanje je tako, priznao je, da je bio na ivici da odustane od turnira.

„Da nije grend slem u pitanju, da je neki drugi turnir, povukao bih se, bez dileme. Ali, želim da pružim sebi šansu, da se oporavim i da se vratim na teren. Sve do zagrevanja nisam bio siguran da li ću moći da igram. A, kada je tu sve prošlo dobro… Tokom meča je bilo uspona i padova. Nije idealna situacija, ali neću da se žalim. Dobio sam meč protiv velikog tenisera. Nadam se da ću za dva dana biti još bolji“.

Đoković ostaje u igri za trofej. A, zna se da je ranjeni lav najopasniji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.