Rama opet iskulirao Kurtija u Prištini: Odbio da prisustvuje ceremoniji povodom obilježavanja 25. godišnjice „oslobođenja“ lažne države

0

Premijer Albanije Edi Rama, koji boravi danas u Prištini, odbio je da se sastane sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

To je rečeno u Kurtijevom kabinetu portalu Reporteri, uz komentar da se na osnovu dnevnog reda čini da se Rama sastaje sa onima za koje smatra da je potrebno da uskladi odnose.

Navedeno je i da su privremene institucije pozvale Ramu da 12. juna prisustvuje jednom događaju, ali da im je rečeno da nije moguće da on bude prisutan.

„Na osnovu dosadašnjeg dnevnog reda, čini se da se u Prištini premijer Albanije Rama sastaje sa onima sa kojima smatra da treba da uskladi svoje odnose. S druge strane, premijer Kurti pozvao je premijera Ramu na aktivnosti povodom obilježavanja 25. godišnjice oslobođenja Kosova 12. juna, a Ramin kabinet nas je obavijestio da neće moći da bude prisutan“, rekao je portparol privremenih prištinskih institucija Perparim Krijeziu.

Rama se danas u Prištini sastao sa predsjednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani.

To nije prvi put da se Rama i Kurti nisu sastali – prethodno se dešavalo da ili Kurti to ne želi ili da ga Rama ignoriše na skupovima, a poslednji put to se dogodilo na samitu EU i Zapadnog Balkana u Kotoru kada je Rama ignorisao Kurtija, a u jednom trenutku čak i odbio da ustane da bi se rukovao sa njim.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.