Raković: Ustav SPC se mora svuda poštovati, svi će prihvatiti novog patrijarha

2

Istoričar dr Aleksandar Raković gostovao je u jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije u kojem je govorio o proceduri izbora srpskog patrijarha.

Raković je naglasio da je Srpska pravoslavna crkva danas jedina institucija koja zasvođuje sve Srbe i garant je jedinstva srpskog naroda, pošto je zajednička država razbijena 1991/92. i 2006.

S tim u vezi, naglasio je Raković, s posebnom pažnjom treba da pristupamo izboru srpskog patrijarha, kojeg će sigurno prihvatiti svi arhijereji Srpske pravoslavne crkve.

Srpski patrijarh, kaže Raković, treba da garantuje da će svuda podjednako biti poštovan Ustav Srpske pravoslavne crkve, i da se ponegde neće više na liturgijama pominjati „patrijarh srpskih i pomorskih zemalja“ jer takva titula ne postoji budući da je reč o izričitoj tituli – patrijarh srpski.

2 Comments
 1. Listantisatanista komentariše

  Kao što ne postoji ni arhiepiskop cetinjski.

 2. moćni rendžer komentariše

  https://www.cdm.me/politika/rakovic-crnogorci-su-felericni-da-osvojimo-niksic-pa-da-ih-popravljamo/

  da vidimo mi oko ovoga, pušti se ti patrijarha, to je Vučko već izabrao. ova spodoba, ovaj masni jazavac je najveći javni rušitelj bratskih odnosa između Crne Gore i Srbije. ja kao neko ko je bio za zajednicu , istupe ove rok karikature smatram vrijeđanjem svakog poštenog pravoslavca Crne Gore, bez obzira kako se izjašnjava nacionalno. ovakvo ne poznavanje osobenosti Crne Gore i omalovažavanje naroda je zastiđe!!!

  6
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.