Raković: Putin je uputio višeslojnu poruku i podršku Moskve srpskim zemljama i srpskom narodu!

1
Sa sastanka predsjednika Rusije Vladimira Putina i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika upućena je višeslojna poruka i podrška Moskve srpskim zemljama, srpskom narodu, srpskom rukovodstvu, što Srbima daje dodatno samopouzdanje u složenim okolnostima u kojim se nalaze, rekao je istoričar Aleksandar Raković.

 

– Putin je dao punu podršku srpskom narodu i Republici Srpskoj. Sastanak sa predsjednikom Dodikom bio je suštinski važan jer je to dodatno osnažilo poziciju Dodika u BiH, posebno pred predstojeće izbore. Dakle, ova podrška koju je Putin dao može se tumačiti i kao podrška Dodiku pred predstojeće izbore – rekao je Raković za Srnu.

On smatra da je za Srbe vrlo važno da osjete da imaju podršku Ruske Federacije i njenog predsjednika, a da Zapad svakako, šta god da Srbi učine, neće imati bolji odnos prema njima.

– Ta navodna, derusifikacija srpskog prostora u smislu emocija nije moguća. Dakle i Zapadu je poznato koliko Srbi imaju pozitivan stav prema Rusima i Rusi prema Srbima. To znači da bilo kakvo pretvaranja da to nije tako nas ne bi izvuklo iz situacije koju Zapad želi da nam nametne, a to je rasparčavanje srpskog prostora – rekao je on.

Raković je dodao da, u skladu s tim, apsolutno podržava sve što je juče poručeno iz Moskve.

– Imali smo proteklih godina veliki uspon srpske nacionalne ideje, koji nije mogao ostati neprimjećen ni u Moskvi, ni drugdje i treba u tom smislu da nastavimo ka usponu srpske nacionalne ideje. Srbija, Republika Srpska i Crna Gora treba da budu u jednoj srpskoj državi. To je pravedno rešenje i legalno i legitimno i svako razuman bi to pohvalio, a ne kudio – zaključio je Raković.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je na sastanku sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom juče u Moskvi da se nada da će jačati patriotske snage u Republici Srpskoj i poželio mu uspjeh na predstojećim izborima uz konstataciju da će to jačati međusobnu saradnju.

(RTRS)

1 Comment
  1. CT komentariše

    To srpski viteže!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.