Rakočević (DNP): Očekujemo da Agencija za sprečavanje korupcije sankcioniše dvojne angažmane Nermina Bećirovića

0

Piše: Radovan Rakočević, član Glavnog odbora DNP-a

Da se i lokalna vlast u Opštini Bijelo Polje adekvatno uklapa u generalnu politiku DPS-a, koji je trenutno u pravom rasulu, najbolji dokaz je i flagrantni primjer sukoba interesa oko duplog angažmana Nermina Bećirovića, člana režimskog, satelitskog SD-a.

Bećirović je za predsjednika Fudbalskog kluba „Jedinstvo“ Bijelo Polje izabran 27.7.2017. a za potpredsjednika Opštine Bijelo Polje 10. 7. 2019. godine, i do dana današnjeg pokriva dvije funkcije.

Inače, Nermin Bećirović je član Predsjedništva SD-a, što bi trebalo još više da ga obavezuje da ne smije kršiti zakone u domenu Agencije o sprečavanju korupcije.

Međutim, znajući mahinacije SD-a na lokalnom nivou u Bijelom Polju, ali i one brojne na državnom nivou, bilo je za očekivati da se i Nermin Bećirović pridruži svojim kolegama korupcionašima i dvofoteljašima.

Stoga ovim putem, u ime DNP CG, pozivam Agenciju za sprečavanje korupcije da ispita moje navode i sankcioniše Bećirovića što nakon imenovanja za potpredsjednika Opštine Bijelo Polje nije u zakonskom roku od trideset dana podnio ostavku na mjesto predsjednika FK „Jedinstvo“, koji je u većinskom vlasništvu Opštine Bijelo Polje, kao osnivača ovog lokalnog fudbalskog kluba.

Bećirović se nije rukovodio ni pojedinim članovima zakona o sprečavanju korupcije u kojima decidno stoji da u preduzećima, u vlasništvu lokalne uprave od preko 33%, funkciju ne smije obavljati lice koje već obavlja funkciju u lokalnoj upravi, za šta je eklatantan primjer upravo neodgovorno postupanje Nermina Bećirovića.

Da li će se nakon predstojećeg razjašnjenja njegovog dvojnog angažmana na funkcijama Bećirović, poput svojih kolega iz SD-a i drugih režimskih partija, braniti previdom i zaboravnošću, ostaje tek da se vidi. Ali DNP CG sada očekuje da Agencija za sprečavanje korupcije postupi shodno zakonu i sankcioniše postupanje Nermina Bećirovića, člana SD-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.