Rakić posle razgovora sa Kurtijem: Srpska lista neće biti prepreka za formiranje vlade

0

Lider Srpske liste Goran Rakić, posle sastanka sa mandatarom za sastav Vlade Kosova Aljbinom Kurtijem, kaže da je takav sastanak trebalo da bude održan ranije. Rakić dodaje i to da njegova stranka neće biti prepreka formiranju nove vlade.

Predsjednik i potpredsjednik Srpske liste, Goran Rakić i Dalibor Jeftić zatražili su od lidera Pokreta Samoopredeljenje da formira većinu za osnivanje novih institucija.

U slučaju povećanja broja ministarstava na preko 12, Srpskoj listi su potrebna dva ministarstva, jer su oni najveća manjinska stranka, kazao je Rakić i istakao da je formiranje nove vlade nemoguće bez uključivanja Srpske liste.

U međuvremenu je, iz Skupštine Kosova je stiglo saopštenje da je za sjutra zakazana sednica Predsjedništva kosovskog parlamenta na zahtjev mandatara za sastav nove Vlade Aljbina Kurtija u kojoj on zahtijeva zakazivanje sjednice Skupštine na kojoj će se glasati o novoj Vladi Kosova.

Za sada još uvijek nije poznato dali će Kurti izaći sa predlogom o Vladi bez dogovora sa Demokratskim savezom Kosova ili možda računa da će u narednih 4 dana biti postignut sporazum.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.