Rakčevic: Uskoro postavljamo spomenik Blažu Jovanoviću

0

Danas je u Podgorici Zamjenik Gradonačelnice Glavnog Grada Luka Rakčević primio predsjednika SOBNOR-a Crne Gore i delegaciju OBNOR-a 1941-1945 Glavni Grad Podgorica.

 

Zamjenik Gradonačelnice Glavnog grada Luka Rakčevic  održao je sastanak sa delegacijom OBNOR-a 1941-1945 Glavni Grad Podgorica u sastavu: Radojica Radojević, predsjednik, Radmila Čagorovic, sekretarka  i Djordjije Selić, sekretar OBNOR-a 1941-1945 Glavni Grad Podgorica.  Pored brojnih tema koje su bile predmet razgovora u srdačnoj atmosferi zamjenik gradonačelnice je iskazao poštovanje prema radu organizacije koja slijedi duboko ljudsko opredjeljenje za mir i slobodu. Zamjenik Gradonačelnice je izrazio zahvalnost organizaciji koja svojim djelovanjem i promovisanjem antifašizma ,slobodarstva i ostalih tekovina NOR-a, zavredjuje  poštovanje ne samo u Crnoj Gori već i u regionu.

 

Predsjednik SOBNOR-a Crne Gore Radojica Radojević je u ime SOBNOR-a Crne Gore i u svoje ime zaželio zamjeniku gradonačelnice Rakčeviću puno uspjeha u radu sa željom daljeg uspješnog razvoja Glavnog grada i zajedno sa saradnicima informisao gospodina  Rakčevića o radu OBNOR-a Glavni Grad Podgorica i narednim zadacima, te informisao o složenom finansijskom stanju i problemima u radu. Na satanku je bilo riječi u vezi postavljanja Spomenika narodnom heroju Blažu Jovanoviću, prvom predsjedniku SUBNOR-a Crne Gore.

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević je istakao da se očekuje skorije postavljanje Spomenika na lokaciji blizu mosta Blaža Jovanovića. Radojević je takodje iznio i zahtjev za uredjenje i oplemenjivanje prostora oko Spomen biste narodnog heroja Ivana Milutinovića, te uredjenju prostora i postavljanju spomen ploče heroini Božani Vučinić na trgu koji nosi njeno ime.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.