Rakčević: Krećemo u rekonstrukciju Jusovače

0

Upravo je, nakon višedecenijskog čekanja i propadanja, raspisan veliki tender za izvođenje radova u organizaciji Glavnog grada i Ministarstva kulture, vrijedan više od 3 miliona eura, koji se tiče konačne rekonstrukcije Jusovače u Podgorici, kazao je Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorica.

“Ovaj stari turski zatvor, nakon završenog postupka, postaće novo mjesto okupljanja u našem Gradu i mjesto velikog kulturnog i kreativnog naboja, šta će ujedno pokrenuti i proces potpune transformacije tog zapuštenog dijela Grada”, navodi Rakčević.

Kako je dodao, u rekonstruisanoj Jusovači, kojoj dajemo novi život, naći će se prostori za galeriju na otvorenom i zatvorenom, amfiteatar sa 200 mjesta, plato za bioskop na otvorenom, koncerte, predstave i književne večeri, novi kreativni hub sa 71 radnim mjestom (dominantno u oblasti kulture, ICT-a i sl.), kao i 17 soba sa 21 ležajem, u kojima ćemo moći da ugostimo brojne kulturne ili ICT stvaraoce, koji će boraviti u našem gradu.

“Pored Jusovače, koja će postati mjesto za ponos svih građana/ki Podgorice, pripremamo projektnu dokumentaciju za izgradnju obližnjeg Trga Golootočkih žrtava sa pripadajućom podzemnom garažom i nadzemnim pješačkim stazama, a kreće i rekonstrukcija i popočavanje ulice Đečevića, odmah pored popločane ulice Vlada Martinovića. Ideja je da, kroz ove projekte, oživimo prostor Bastona, Drača, Pejtona i Stare Varoši i povežemo ih u funkcionalnu cjelinu, atraktivnu kako za naše sugrađane, tako i za posjetioce i turiste. Nastavljamo dalje! Za kulturnu, povezanu i uređenu Podgoricu”, poručuje Rakčević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.