Rajković (SNP): Formirati komisiju koja bi kontrolisala kretanje novca sa centralnog računa Nacionalnog kordinacionog tijela

1

Veliki broj donacija humanih ljudi, institucija i kompanija u zemlji i inostranstvu se ne smije zloupotrijebiti, već trošenje miliona eura prikupljenih u cilju borbe protiv korona virusa mora završiti na pravom mjestu, uz najveći mogući stepen transparetnosti i kontrole, smatra Miloš Rajković, portparol SNP-a.

“Predlažemo da se hitno formira komisija koja će biti sastavljena od 8 članova i to po dva ekonomska stručnjaka i humanitarna radnika i po dva predstavnika vlasti i opozicije, koja bi kontrolisala kretanje novca sa centralnog računa Nacionalnog kordinacionog tijela na kojem se nalazi cjelokupni iznos doniranih sredstava.

Imajući u vidu da očekujemo da će se broj donacija u narednim danima povećavati, apelujemo na Vladu da obezbijedi pravo građana da znaju da li dolazi do poštene preraspodjele pomoći, formiranjem pomenute komisije koja bi imala uvid u kretanje novca.

Takođe, apelujemo da se ravnomjerno raspoređuju sva sredstva na teritoriji čitave Crne Gore i da se odmah pomognu bolnice i domovi zdravlja u sjevernom regionu države.

Na kraju, važno je da sve transakcije budu javne, a svako kršenje zakona i nedomaćinsko trošenje sredstava i potencijalni pokušaj korišćenja pomoći u nemoralne svrhe, da bude spriječen i procesuiran, kazao je on.

1 Comment
  1. Kreten komentariše

    Oni odbijaju respratore iz Srbije, oni samo vole evrice, treba Hrapovica cerka jos da skupi torbica u kolekciju, treba mu jos putovanja, treba otvoriti trecu stomatolosku ordinaciju, za jednu aparatura kosta preko 200 hiljada eura, Iz Srbije uzeti nesto, kako ce za njih glasati braca Albanci I Muslimani, koji su kroz istorju, samo se uvlacili uz vecinu, nikada nijesu imali svoje ja,!1

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.