Raičević: Đukanović nastavlja progon medija

0

“Umjesto izvinjenja javnosti što je govorom mržnje i etiketom fašističkog medija za Vijesti stvorio pogodan ambijent za progon medija Đukanović, i povodom brutalnog napada na novinarku Lakić, nastavlja po starom”, izjavila je danas Tina Raičević, kandidatkinja za odbornicu Građanskog saveza za promjene, osvrnuvši se na izjavu lidera DPS-a Mila Đukanovića, povodom napada na novinarku Vijesti Oliveru Lakić.
I dok se cijela građanska javnost, međunarodna zajednica i svi gradjani Crne Gore, zgražavaju nad ovim kukavičkim činom Đukanović nastavlja da crta mete.
Kako drugačije tretirati njegovo izjednačavanje medija koji pišu kritički o vlasti u kojoj je, po riječima EU, korupcija rasprostranjena u svim oblastima sa nasiljem i kriminalom narko klanova. Po Đukanoviću jednaki su kriminalci novinari koje on ne kontroliše i „ulični nasilnici“ ili „narko klanovi“ pa je i ovoga puta jasna njegova poruka kakve sve radnje treba preduzimati prema neposlušnim medijima.
“Đukanović više i ne krije svoje autokratsko lice već i ovom izjavom ogoljava ono što svi zapravo znaju – da je on politički pokrovitelj i glavni inspirator nasilja nad nezavisnim medijima, pa i ovim najnovijim nad Oliverom Lakić”, naglasila je Raičevićeva.
Njegova poruka je jasna – mediji koji pišu o korupciji i kriminalu u vlasti su nasilnici ili fašisti pa su prema tome prema takvima sva sredstva dozvoljena i legitimna.
„Mi slobodni građani ćemo se oduprijeti lovu na nas nepodobne i nećemo čekati da vidimo ko je sledeći”, poručila je ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.