Raičević: Ćutiš Tariku Telačeviću!

0

Oštećeni u postupku koji je podnio krivične prijave protiv Prve Banke, Centralne Banke Crne Gore i DOO Hete., Zoran Raičević, poručio je direktoru Prve Banke Tariku Telačeviću da nije očekivao da od “moralne”gromade vođe organizovane kriminalne grupe da tako “muski” ćuti i čeka upustva iz garaže”.

“Čudno je da institucija kakva bi trebala da bude CBCG, njen guverner, medijski tim takođe ćute na moje optužbe. Pametnome dovoljno. Oni jedino sto imaju i čemu se nadaju je tužilaštvo jer su ih naučili njihovi pravni “experti” da ima jos malo mjesta u fiokama. Falsifikatori mora da znaju da ću im ja prekinuti svaku iluziju o tišini i ćutanju. Samo da ti osvježim pamćenje vođo organizovane kriminalne grupe nisi ćutao onda kada si poslao izvršitelje da staricu, koja je u devetoj deceniji života, izbace iz stana. Staricu koja je teškog zdrastvenog stanja”, poručio je Raičević.

Kako je istakao, pokuao je da objasni Telačeviću da se radi o   falsifikovanim papirima i da je nemoguće da joj je penzija 119 evra, a rata za kredit pet puta veća.

“Objašnjavao sam ti da je nemoguće da joj žiranti budu rukovodeći ljudi iz Prve Banke, da je sve laž… Tad Telačeviću nisi ćutao, već si deset godina manipulisao njenim ličnim podacima.  Deset godina si provlacio njene podatke u falsifikovanim podacima o poslovanju Prve Banke. 31.12. 2019 poslednjeg dana kad nastupa zastara aktiviraš izvršitelja. Tad si mislio da si moćan a sad ćutiš”, dodaje on.

Raičević je naveo da je na kraju došlo do suđenja.

“Tako moćno i samouvjereno si poslao svoj pravni tim, sa sve službenim vozilom kod sutkinje sa kojom komunicirate sms porukama i zakazujete i odlažete ročišta kako je vama odgovaralo. Godinu dana mučenja i agonije – ukupno devet rocista. Za to vrijeme sam bio izložen riziku od oboljevanja od covid 19 (jer spadam u rizicnu grupu). Godinu dana slusam kako vi imate sve dokaze. Tada nisi ćutao. Prilikom suočavanja sa dokazima i istinom, ti i tvoja organizacija povlačite tužbu. Kukavički odustajete. Dokazano je na sudu – falsifikovali ste i donesena je presuda u korist moju. Nisi se žalio, ućutao si”, poručio je Raičević Telačeviću.

Naglasio je da je treba da vrati sve što je uskraćeno i oduzeto za sve godine agonije.

“Vratićeš! Vratićeš Telačeviću sve. Koliko si bespomoćnih starica i samohranih majki istjerao iz kuće? Ja sigurno i odgovorno tvrdim za jos jedan slučaj I.S. A koliko slučajeva nisi, a imao si namjeru? Ja znam 30..50..biznismena, bivših ambasadora, direktora fondova, sudija? Jesi li poslao izvršitelje M. Ozboltu Slovenskom državljaninu? Nisi jer si “moćan” samo kad su u pitanju starice, trudnice, nezaposleni i nezaštićeni. Zato ti ćutis! Dobio si instrukcije iz garaže. Ćutanje je vas stil poslovanja.  Ćutis tvorce Devoltmenta osnovanog za jedan evro, kojem ste kasnije mijenjali naziv – Heta. Mijenjali ste naknadno i osnivački ulog, gdje ste prevarili državu za obavezne rezervacije u višemilonskom iznosu”, naveo je on.

Naglasio je da Telačević ćuti i za obaranje garancija Prve Banke prema Hipo Alpe Adrija banci čiji je tada bio direktor jer si kupovao ulaznicu za Prvu Banku čiji je sad direktor.

“Ćutiš Telačeviću i o još mnogo toga. Ćutiš i trpiš.. Izložen si podsmijavanju svojih zaposlenih jer su oni dobro upućeni u tvoj lik i djelo. Jedinu nadu polažeš u svoj adovaktski tim i u njihovo meštaranje sa sudijama al bojim se da će imati ozbiljnijh problema od tebe. Nastavio si da falsifikujes i u drugom predmetu, falsifikujes sa tvojim advokatom.  Vjerovao si da ste toliko moćni da možete da podmećete dokaze ali sve ce vam se dokazati. Uzalud su vam pritisci na sudije, jer ce i oni odgovarati, kao i svako drugo ko falsifikatima i neistinom krene na moju imovinu”, naglasio je on.

Pozvao je Telačevića da pokrene tužbu protiv njega, a tužilaštvo će izati u susret.

“Tužilaštvo sa kojim imaš odličnu saradnju, ali ću ti još jednom dokazati ko si. Zapamti, promjeniće  se tužilaštvo, doći će časni ljudi, koji ce savjesno i u skladu sa zakonom obavljati svoj posao i tada ćete ti i tvoji pravni savjetnici i sve vaše korumpirane sudije odgovarati . Dok se to ne pokrene podsjećaću te na sve tvoje falsifikate i zloupotrebe a tvoji saradnici i advokati te jos uvijek nisu uputili koje sve dokaze posjedujem. Od sad, pa nadalje, ce u kontinuitetu biti obljavljivani, bez izuzetaka će sve izaći na vidjelo. Ja ćutati neću to ti jos jednom obećavam”, zaključio je Raičević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.