Radunović: Sramno miješanje Ambasade SAD-a!

Radunović: Sramno miješanje Ambasade SAD-a!

Izjava otpravnice poslova Ambasade SAD u Podgorici, ne bi bila tolerisana ni u jednoj suštinski suverenoj zemlji, saopštio je Slaven Radunović poslanik DF.

“ Ako Vlada ne reaguje na ovaj pokušaj inostranog uređivanja lokalnog medijskog prostora i crtanja meta svojim građanima koji uređuju i pišu na ovim portalima, ali posredno i svima onima koji ih čitaju, potvrdiće se sumnje da je crnogorska suverenost na nivou one koju su imale afričke kolonije početkom dvadesetog vijeka”.

Gospođa Džudi Kou ili nema dovoljno iskustva ili ne osjeća čak ni potrebu da odglumi da poštuje zemlju u kojoj službuje, pa crnogorske medije i građane koji ih čitaju, praktično proglašava neprijateljima i izdajnicima, samo zato što joj se čini da se ne slažu sa američkom spoljnom politikom,kazao je Radunović.

Posebno je licemjerno,dodaje on, što takva izjava dolazi od diplomate države koja je apsolutni svjetski lider u medijskom ratovanju i čije su “fake news” više puta poslužile kao povod za ratove sa milionskim žrtvama, što danas više niko i ne krije.

“ Zamislite samo da je neka druga država otvoreno instalisala špijunsko-subverzivni štab za aktivnosti na društvenim mrežama i portalima, kao što je Digitalni forenzički centar”?

Pozivam zvaničnike Crne Gore da skupe hrabrost i pokušaju da odbrane makar i trunku suverenosti Crne Gore, u koju se toliko zaklinju,poručio je Radunović.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *