Radunović: Nikome se nećemo pomjeriti s mjesta ako budemo najjači, a uzmemo vlast

0

Nosilac izborne liste „Sve za moj grad“, koju čine DF i SNP, Slaven Radunović poručio je da ukoliko izbornim rezultatom ta politička opcija zasluži mjesto gradonačelnika, da nikome neće preustiti tu funkciju. On je kazao da ako budu imali najveći broj glasova u opoziciji, aosvoji se vlast, “nikome se pomjeriti sa mjesta nećemo”.
“Neka unaprijed to znaju, oni koji imaju problem sa tim da im Srbin bude gradonačelnik, jer oni nijesu naši partneri. Može da bude neki drugi razlog u pitanju, ali nikakva iživljavanja, kakva su bila u Nikšiću, nećemo dopustiti. Neka odmah, unaprijed, znaju imaće DPS na drugoj strani, pa iako kažu da smo mi druga strana iste medalje, mi sa DPS-om nećemo. Poštovaćemo demokratska pravila, kao sto ih poštujemo u drugim gradovima, tako ce biti u Podgorici. Niko neće ponižavati Srbe, to budete sigurni, makar dok ja nosim listu, drugačije ne znam što se može destiti. Ukoliko naša lista bude najjača u opoziciji, a osvojimo vlast, ima opcija samo jedna. A to je da gradonačelnik bude iz Nove srpske demokratije, kazao je Radunović.
Koalicija DF – SNP ,,Sve za moj grad!” danas je simbolično otvorila Televiziju Podgorica, iz čijeg će studija biti emitovan program koji će se baviti problemima građana Glavnog grada.

“Otvaranje gradske televizije je jedno od glavnih obećanja koalicije DF-SNP, i ovim činom šaljemo poruku da ćemo odmah po preuzimanju vlasti 27. maja krenuti u realizaciju ovoga projekta. Prvi gosti u studiju TV Podgorica bili su Slaven Radunović, nosilac liste DF SNP ,,Sve za moj grad!” i Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije. Neshvatljivo je da Glavni grad nema ni jedan lokalni medij, a podsjećamo da je za lokalnu televiziju do sada izdvojeno više od milion evra naših građana. Međutim, DPS nije vršio vlast u interesu građana, već uskog kruga ljudi bliskih režimu, pa je samim tim izostalo i rešavanje ovoga važnog pitanja za funkcionisanje grada od 200 000 stanovnika. Lokalna televizija mora da bude u funkciji grada, i da se tretira kao lokalni gradski servis, koji će, između ostalog, prenositi i zasijedanja Skupštine Glavnog grada. U planu koalicije ,,Sve za moj grad!” je i otvaranje lokalne informativne radio stanice. Na ovaj način, obezbijediće se kvalitetna informisanost građana o svim pitanjima od lokalnog značaja. Takođe, to će doprinijeti boljoj komunikaciji građana i gradske vlasti, i samim tim doprinijeti efikasnosti njenog funkcionisanja, kaže se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.