Radulović: Jedinstvo opozicije ključni uslov za formiranje tehničke vlade

1

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Branko Radulović kazao je da je jedinstvo opozicije ključni uslov za formiranje tehničke vlade, ističući da će taj politički savez ponovo inicirati razgovore unutar opozicije.

Odgovarajući na pitanje da DF prokomentariše poziv premijera Duška Markovića na pregovore o tehničkoj vladi, Radulović je kazao da je DF pokušao da objedini političke i civilne činioce na stvaranju alternative.

“Ponovo ćemo inicirati razgovore oko alternative. Da se više zakopaju te sjekire, sujete i to prednjačenje ko će biti a ko neće. Pobjednik u gubitničkoj varijanti je najveći gubitnik. Samo zajedno kao alternativa može doći do nekog razgopvora o formiranju tehničke vlade. Treba da znamo da vrijeme curi, a Crna Gora dolazi u situaciju gdje neće biti boljitka. U pamet se opozicijo i samo zajedno”, kazao je Radulović novinarima u Skupštini Crne Gore.

Na pitanje koliko će neslaganja unutar vladajuće koalicije u Budvi ugroziti jedinstvo opozicije, Radulović je kazao da partije treba da razgovaraju u toj opštini.

“Ono što je zakonska procedura i odluke to se mora poštovati i nećemo biti neko ko to neće poštovati. Samo zajedno može se i ono čudo od Budve napraviti da dobije neki oblik. Pozivam ih da zajedno sjednu i da se dogovore. To što pričaju nije za dobro ni za Crnu Goru niti opoziciju”, kazao je Radulović.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Ne može opozicija ništa uraditi kao sto nije uspjela tri decenije.Kako je neslavno prošla opozicija 2016 godine sa vladom nekakvog spasa. Kako su jadno prošli tada ministri koji nisu imali stvarno nikakvih ovlaštenja (Danilovic,Konjevic i dr). Izabrati drugu ekipu za promjenu izbornih zakona (umjesto najkorumpiranijeg drpsovaca Gvozdenovica izabrati advokata Zdravka Begovića ili bilo koga ko je neukaljan. Neka se oglase po tom pitanju:Blagota Mitric,Mladen Bojanic,poslanici Tarzan Milosevic,Aleksandar Damjanovic. Orav i Venecijanska komisija da pomognu!Gdje su sa predlozima NVO!?Neka predsjednik najuspješnije opstine H.Novi i bivša predsjednica SO Tivat se oglase. Zašto čuti Djacic iz Pljevalja?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.