Radulović: Crna Gora će i dalje doprinositi jačanju odbrambenih kapaciteta Avganistana

1

Crna Gora će nastaviti da doprinosi razvoju i jačanju odbrambenih kapaciteta Avganistana, poručio je  iz Brisela ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović.

On učestvuje na sastanku ministara vanjskih poslova država članica NATO-a, koji se danas i sjutra  održava  u sjedištu Alijanse.

Radulović je istakao da Crna Crna podržava pregovore o pomirenju sa talibanima.

-Crna Gora snažno podržava pregovore o pomirenju s talibanima, značaj konsultacija sa saveznicima, kao i da će Crna Gora nastaviti da doprinosi razvoju i jačanju nacionalnih odbrambenih kapaciteta te zemlje-kazao je Radulović.

Radulović je prenio da Crna Gora pozdravlja proces koji će omogućiti da NATO nastavi da bude politički snažna organizacija koja zauzima globalan pristup u odnosu na aktuelne izazove.

Na marginama sastanka, ministar Radulović je imao kraće bilateralne susrete sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom, generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, italijanskim ministrom vanjskih poslova i međunarodne saradnje Luiđi di Majom, njemačkim šefom diplomatije Hajkom Masom, holandskim ministrom vanjskih poslova Stefom Blokom i slovačkim ministrom vanjskih i evropskih poslova Ivanom Korčokom.

 

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    U rekonstrukciji vlade ako je bude bilo, što je malo vjerovatno jer je vladi istekao rok, ovaj ministar je prvi koji će da ode. Ovakvu budalu majka nije lako rađala u istoriji našega naroda. Mogli bi da mu damo Nobela za idiotizam.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.