Radulović: Angažovaćemo kliničke psihologe na Klinici za ginekologiju i akušerstvo

0

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović poručila je da pristupa zahtjevu ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović da se na Klinici za ginekologiju i akušerstvo angažuje klinički psiholog.

“Odmah ću da naložim da se klinički psiholozi, koji su, po sistematizaciji angažovani na drugim klinikama, povremeno angažuju i na Klinici za ginekologiju i akušerstvo”, kazala je ona.

S obzirom na to da psiholog ne može, dodaje, bez prethodnog poziva, da pruža zdravstvenu uslugu, to će se riješiti tako što će psihološka pomoć biti dostupna na zahtjev pacijenta ili ordinirajućeg ljekara.

“Takođe ohrabrujem pacijente da neprimjereno postupanje medicinskog osoblja prijave zaštitniku prava pacijenata KCCG. Podsjećam da na samom sajtu KCCG (https://kccg.me/zastitnik-prava-pacijenata) na raspolaganju imaju i Zakon o pravima pacijenta, kao i obrazac za prigovor i e-mail adresu na koju isti mogu uputiti. Sve prigovore, ukoliko je to potrebno, obrađuje i pomoćnik direktora za kontrolu kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga dr Žanka Cerović, čiji se kontakt takođe nalazi na stranicama naše institucije”, zaključila je Radulović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.