Radoš Bajić: Uprkos svemu, sunce se rađa nad Srbijom; Kada gospodari svijeta žele na čelo da nam prijlijepe biljeg genocidnog naroda – obuzet sam ponosom!

0

Srpski reditelj i glumac Radoš Bajić nije ostao imun na glasanje o skandaloznoj rezoluciji u Ujedinjenim nacijama.

Bajić kaže da je šokiran glasanjem u Ujedinjenim nacijama, gdje je juče izglasana sramna rezolucija o Srebrenici.

Poznati glumac i reditelj je naročito šokiran zemljama iz komšiluka koje su glasale za usvajanje rezolucije – Hrvatsku, Crnu Goru, Sloveniju i Severnu Makedoniju.

Radošu je neshvatljivo da narodi sa kojima smo nekada činili jednu državu mogu tako da se ponašaju.

On je u na društvenim mrežama izneo svoje viđenje celog slučaja:

„Sunce se rađa nad Srbijom! Uprkos svemu. U danu kada gospodari svijeta udruženi sa svojim poslušnim satelitima, žele da nam na čelo prilijepe strašni biljeg genocidnog naroda – obuzet sam ponosom. Daleko bilo da opravdavam užasni zločin koji se u krvavom i bezumnom ratu dogodio u Srebrenici. Znam da ne možemo ništa moćnicima kojima je sila, moć i dominacija na zemljinoj kugli vječita opsesija. I onima zbog čijih zlokobnih nedjela je u svim jezicima svijeta riječ „genocid“ prepoznatljiva. Protiv kojih su ratovali Bata, Smoki, a pomalo i ja…

Ali, šta je sa našom „braćom“ iz komšiluka sa kojima smo decenijama njegovali tekovine „bratstva i jedinstva“? Šta je sa Janezima, a pogotovu Hrvatima i njihovim zločinima koji su u vrhu svjetske antologije zla? Šta je sa braćom Makedoncima – pa bili i „sjeverni“? Hoćemo li i ove godine u stampedu kao medonosne pčele zaposjeti obale Grčke i Crne Gore? Tog drugog oka ispod čela pravoslavnog srpskog naroda – o kojem je pevao Njegoš?

Ponosan sam što pripadam srpskom rodu – pitam se, kada ćemo se prizvati pameti?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.