Radonjić: Uhapšene dvije osobe, ANB dostavila obavještenje tužilaštvu

1

Na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, podnijet na osnovu obavještenja koje je prikupila i dostavila Agencija za nacionalnu bezbjednost, a po naredbi Višeg suda u Podgorici policija je izvršila pretresanje stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža. Uhapšene su dvije osobe. To je saopštio portparol Specijalnog tužilaštva Vukas Radonjić.

„Nakon pretresanja, dva lica su lišena slobode, i protiv njih je policija podnijela krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Izviđaj za krivićna djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža je u toku, pred ovim tužilaštvom, a zbog zaštite interesa postupka ne može se dati više podataka“, naveo je Radonjić.

Podsjetimo, portal Libertas juče je objavio da se pretresaju kuće Radomira Sekulovića i Vladimira Belojevića, pozivajući se na saznanja u službama bezbjednosti.

Radomir Sekulović je dugogodišnji diplomata Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. U vrijeme državne zajednice Srbija i Crna Gora, bio je i portparol tog Vladinog resora.

Sa tog mjesta ga je smijenio tadašnji ministar vanjskih poslova Dragiša Burzan, ali je Sekulović ostao da radi u MVP, piše Libertas.

Pretrese stanova i prostorija osoba za koje se sumnja da su se bavile špijunažom naredio je Viši sud u Podgorici.

1 Comment
  1. Иван Бар komentariše

    Rečili ministar za spoljnu upotrebu daih ima na desetine,a ono samo dva komada…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.