Radonjić: SDT provjerava da li su sudije počinile krivična djela u slučaju „državni udar“

0

Specijalno državno tužilaštvo koristi prepiske sa Skaj aplikacije kako bi utvrdilo da li je neko službeno lice u predmetu „državni udar“ počinilo krivično djelo, saopštio je Vijestima portparol SDT-a specijalni tužilac Vukas Radonjić.

– Povodom medijskih izvještavanja i izjava drugih društvenih činilaca, upoznajem da je u Specijalnom državnom tužilaštvu od ranije formiran krivični predmet, radi utvrđivanja osnova sumnje da li su službena i druga lica, postupanjem u predmetu javnosti poznatom kao ‘državni udar’, učinila krivično djelo iz njegove stvarne nadležnosti. U tom krivičnom predmetu, u kojem je u toku izviđaj, se kao dokaz, između ostalog, koristi i komunikacija sa SKY ECC aplikacije, ali i drugi elektronski dokazi, koji su dostavljeni Specijalnom državnom tužilaštvu ili je ono do njih došlo kroz preduzimanje određenih dokaznih radnji – saopštio je Radonjić.

Prije dva objavljeni su trankripti sa kriptovane Skaj aplikacije u kojima su uhapšeni i odbjegli policajci Petar Lazović i Ljubo Milović poručivali da ne može da fali novca samo da bi se potvrdilia prvostepana presuda u slučaju „državni udar“, kojom su obuhvaćeni lideri bivšeg DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.