Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

0

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa timom na otvaranju najvećeg događaja Rotari konvencije u Singapuru, te učestvovao na forumu za međudržavnu saradnju.

Na forumu je potpisao sporazume o saradnji između distrikta Srbija i Crna Gora i distrikta Južna Afrika, Bocvana, Mozambik i Esvatini.

„Ovi potpisani sporazumi omogućavaju unapređenje i proširenje međunarodne saradnje  u oblasti  školstva, zdravstva, ekologije, kulture, ljudskih prava,  kao i promocije mira u svijetu. Ovo je za naš distrikt još jedan korak u međunarodnoj saradnji kojom se otvaraju vrata za projekte sa klubovima iz Afrike“, naglasio je Radojičić.

Najveći rotarijanski događaj u Singapuru okupio je blizu 20.000 rotarijanaca iz cijelog svijeta.

Distrikt Srbija i Crna Gora je predstavljen kao jedan od distrikata koji ima mirovne klubove, i to kroz učešće rotaraktovke Tijane Ristić, koja je bila učesnik panela koji se bavio ovom temom.

Pored guvernera Radojičića, delegaciju su činili: PDG Ljiljana Lainović, DGE Vladan Mijailović, DGN Veliša Stamatović, DGEC Lola Stanić, član RC Beograd Vračar Ivan Đorđević, RPFC Tijana Ristić, DRR Mirko Stojković i CR Dragana Dojčinović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.