Radojević: Ćorac demonstriranim neznanjem pokazao da DPS nikada više neće igrati važnu ulogu u životu Beranaca

0

Uvaženi kolega Damjane Ćorac, Vi, potpisujući saopštenje bez sadržaja i cilja, kao da želite da nam svima pošaljete poruku da ne živite u Beranama, saopštila je Aleksandra Radojević, odbornica Demokrata u SO Berane.

„Proveli ste duže od dvije decenije u odborničkim klupama, a kao da se trudite da nam pošaljete znak da ne znate kako funkcionišu institucije sistema lokalne samouprave, iako lično u to ne želim da vjerujem. Naravno, s obzirom da ste član DPS-a još od vremena prije ‘reforme’, ne treba javnost da čudi što miješate termine partije i državnih institucija i njihovih ovlašćenja. Kakav poziv da Demokrate isplate? Kakav primat fotelje u odnosu na sport? O čemu vi, zapravo, pričate?“, upitala je Radojević, pa nastavila:

„Vaše oglašavanje, koje ocjenjujem da je tabloidnog karaktera, javnost jasno vidi kao pokušaj ‘reformisanog’ DPS-a da uzbuni javnost. Zato smo prinuđeni da kratko ponovimo da po zakonu izvršilac budžeta nije politička partija (s obzirom da pozivate Demokrate da nešto isplate), već je to predsjednik opštine, koji jedini ima pravo da odobrava isplatu sredstava sa opštinskog računa“, rekla je Radojević.

Kako je dodala, „kad se dublje sagledaju stvari, mi Vama, zapravo, dugujemo zahvalnost, jer ste današnjim oglašavanjem i demonstriranim neznanjem pokazali da DPS ipak nikada više neće igrati važnu ulogu u životu Beranaca“.

„Na kraju, želim da istaknem u ime Demokrata, da mi i dalje izražavamo žaljenje zbog situacije u kojoj će ispaštati naši mladi sportisti. Kao što vidite jedina smo politička partija u Beranama koja je javno zahtijevala od Vlade Crne Gore da pomogne našim sportistima, iako je za Vas i Vaše kolege (doduše ne samo za Vas), stanje u beranskoj opštini redovno. Nismo srećni što se sva naša upozorenja obistinjuju. Nismo, jer posljedice trpi cijela zajednica. Ipak, jedina adresa kojoj se može prigovarati su odbornici i nalogodavci blokade izbora predsjednika, kojima je sport bitan samo onda kad zarađuju od njega“, zaključila je Radojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.