Radnička partija pozvala opoziciju na jedinstvo i formiranje tehničke liste

0

Radnička partija je pozvala opoziciju da formiraju tzv. tehničku listu koja će mobilisati domaću inteligenciju, prije svega vanstranačke ličnosti, i sprovesti reformu državne uprave i izbornog zakonodavstva.

„I na taj način omogućiti prve fer i demokratske izbore u istoriji Crne Gore. Režim je ciljano pobjegao od reforme i izbornog zakonodavstva. Krajnje je vrijeme da se zajedničkim snagama, makar u tom domenu, ostvari pritisak na vlast”, kazao je na konferenciji za novinare Maksim Vučinić, predsjednik Radničke partije.

On je pozvao opozicione lidere da što prije uspostave međusobni dijalog i otpočnu pregovore i predložio da Radnička partija bude domaćin prvog sastanka.

“Aktuelna situacija ponovo pokazuje stare greške kolega iz opozicije. Naučimo već jednom iz tih grešaka. Borba za mandate nije donijela sreću ni narodu, ni državi, ni partijama. Narod je rekao svoje. Stoga smo dužni da kao narodni predstavnici čujemo glas naroda i omogućimo da konačno može da bira, ne između dva zla, nego između prosperiteta ili propasti države na način da će biti sigurni da glas jedinstvenoj
opozicionoj listi znači glas za smjenu režima, a isto tako ne znači glas nekoj novoj opciji koja će, uz kozmetičke promjene, po svim parametrima zamijeniti staru”, poručio je Vučinić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.