Rađenović: Čin farbanja spomen ploče u Statom gradu u Budvi je djelo kukavica i zločinaca!

1

Socijalistička narodna partija najoštrije osuđuje bezočan čin farbanja spomen ploče na zidinama Starog grada u Budvi, posvećenoj srpskoj vojsci koja je oslobodila Budvu u Velikom ratu, poručuje predsjednik opštinskog odbora SNP Budva Krsto Rađenović.

“Ovo je čin kukavica i zločinaca kojima smetaju istorijske činjenice, koje boli istina i pravda pa na ovaj način pokušavaju da izliječe svoje komplekse. Žao nam je što vam ne možemo nekako pomoći, bolest je svačija, kažu stari, pa valjda će se i za vas naći lijeka”, naveo je on.

Očekujemo da će nadležni organi reagovati i kazniti počinioce ovog nedjela, jer mora se više stati na kraj ovim bezumnim potezima  onih koji po Crnoj Gori vrše  slične “poslove”, potpis im je isti. Naši preci ovo ne zaslužuju sigurno nećemo dozvoliti nikome da se prema našoj slavnoj istoriji tako ponaša, ističe Rađenović.

“Shvatite već jednom da vaskrsavanjem sukoba među našim narodom, nećete uspjeti u svojim zlim namjerama. Vaspitavani smo da prošlost poštujemo i ne zaboravljamo je. To su nam naši djedovi ostavili u amanet. Okrenimo se svi zajedno budućnosti i napretku kako bi nam svima bilo bolje”, zaključio je on u svom saopštenju.

1 Comment
  1. Marko komentariše

    Budvu su austro ugari napustili 3 Avgusta 1918,a 4 Avgusta se na bedeme razvila crnogorska zastava.U septembru je dosao neki talijanaki puk,a tek srpska voska,koja je okupirala Bidvu.znaci,niko je nije oslobodio,kao sto nije ni 45 godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.