Radinović (SNP): Batrićević da ne brine za državu, nećemo je odnijeti za Beograd niti Moskvu

1

Potpredsjednica Odbora SNP-a Glavnog grada Marija Radinović reagovala je na govor saradnika u nastavi Fakulteta političkih nauka Nemanje Batrićevića koji je kao govornik na “patriotskom skupu” u nedjelju između ostalog okupljenima kazao da obećaju jedni drugima “da se neće dati ravnogorskoj fukari”.

Ona je kazala da je i sama studirala na univerzitetskoj jedinici na kojoj Batrićević predaje, te da joj već danima u mislima odzvanja “Batrićevićev govor mržnje”.

“Nisam željela pridavati pažnju riječima ovog mladog čovjeka nadajući se da ga je atmosfera ponijela i da je, možda razočaran debaklom političke opcije koju očigledno preferira, dao sebi oduška i upotrebio malo grublje riječi. Međutim, danas kada vidim u medijima da se potpisuju peticije podrške dotičnom gospodinu i da se on brani od takozvanih napada i napadača, pitam se da li živimo u istoj zemlji i slušamo li i razumijemo iste riječi i rečenice”, navodi se u saopštenju.

Ona je podsjetila da su se od Batrićevića već ogradili i studenti samog Fakulteta političkih nauka, koji su saopštili da su „naročito iznenađeni stavom i upotrebom terminologije onih od kojih učimo i koji bi nam trebali biti primjer“.

“Bravo za studente mog FPN-a koji već sada znaju da rezonuju i koji ne žele da žive u društvu mržnje, svađa i podjela”, kaže se u saopštenju.

Ona je poručila Batrićeviću da “nismo mi ni „ravnogorska fukara“, ni „krvožedna horda“, ni izdajnici svog naroda i države, a ni oni koji pale crnogorske barjake. Za državu Vi ne brinite, nećemo je uprtiti na leđa i odnijeti za Beograd ili Moskvu. Crna Gora ostaje tu gdje jeste, sa svima nama zajedno koji joj, vjerujem, želimo najbolje”.

Radinovićeva je Batrićeviću poručila i da ne brani pripadnike manjinskih naroda od nove vlasti, “nego od onih koji su godinama protjerivali i terorisali muslimane, Bošnjake, liberale i Srbe”.

“Branite sve one koje je DPS trodecenijskom torturom i strahovladom doveo do ivice ponora. I samo da se zna, kada je još uvijek aktuelni predsjednik države zasjeo u fotelju premijera 1989, ja sam imala dvije godine, rasla sam u tom turbulentnom vremenu i baš zato ne želim da moja djeca dožive isto”, kazala je ona.

Ona je kazala da iako ima informacije da pojedici osporavaju naučne reference Batrićevića, ona neće sebi dozvoliti taj luksuz jer ga ni ne poznaje.

“Ali podsjetiću Vas na riječi velikog profesora Vladete Jerotića: „Obrazovan je onaj koji ima obraza. Neka čobanica u planini je obrazovanija od tzv. obrazovanog intelektualca, jer ima obraza“”, kazala je Radinović.

Ona je poručila da je obaveza Batrićevića da svoje studente uči da prije svega postanu dobri ljudi, “a sve ostalo je samo nadgradnja”.

“Ne trošite se na izgubljene bitke i ne borite se sa vjetrenjačama. Dozvolite Crnoj Gori da osjeti duh demokratije. Vrijeme je”, zaključila je Radinović.

1 Comment
  1. Kontra revolucija komentariše

    Bravo gospodjo Radinovic !!!.
    Neki intelektualci imaju misljenje da im jedna diploma daje za pravo da kritikuju misljenje vecine iako se u toj vecini isto nalaze osobe koje imaju i po dve ili tri diplome !!!.
    A mozda gospodin u rasulu svog DPSa nije mogao da sacuva objektivnost jednog intelektualca ???.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.