“Radi političke stabilnosti formirati Vladu što prije”

5

Izvršni direktor srbijanskog Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID), Bojan Klačar, ocijenio je da je radi političke stabilnosti važno da se Vlada u Crnoj Gori formira što prije, kako bi se smanjio institucionalni vakuum i spustila neizvjesnost koja očito postoji.

“Dok je za novu većinu važna i zbog toga što sužava mogućnost da se Demokratska partija socijalista (DPS) oporavi i iz defanzive pređe u ofanzivnu poziciju. Prolongiranje u formiranju vlasti podiže nervozu i neizvjesnost, i ti rokovi treba da budu što kraći”, kazao je Klačar u intervjuu “Vijestima”.

On je istakao da se nakon poraza DPS-a na izborima u regionu mogu očekivati promjene, ali ne dramatične.

“Budući da su predstavnici nove vladajuće većine istakli da neće mijenjati kurs crnogorskog političkog broda, ta činjenica presudno utiče i na stabilne odnose u regionu. Do dramatičnih promjena je moguće doći samo u slučaju da nova većina posegne za radikalnim promjenama, što se ne čini izvjesnim”.

On je ocijenio da će doći do smirivanja naraslih tenzija na relaciji sa Srbijom, ali je poručio da griješe oni koji očekuju da će ti odnosi dra

5 Comments
 1. Vaso. komentariše

  Morat ću i ja početi pisati kolumne, jbte sl gs laprdaš.

 2. Црна_Гора komentariše

  Vaskrsla je Istorijska Njegoseva Crna Gora Srpska Sparta.

  3
  2
  1. Q komentariše

   Boga mu je jos uvijek u ljuski od jajeta,zalosno ali tako je opet nam se namece da se sramimo sto smo Srbi,ova je zemlja definitivno tesko bolesna.

 3. Traktorist komentariše

  Eve ja b moga u vladu
  najbitnije
  Njesam pakšu iz df

  1. Q komentariše

   Zalosno al izgleda ako razumijem taj crnogorski ispravno da si u pravu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.