Rade iza leđa građana dok traju vanredne mjere: Đeljošaj i gradonačelnik Vuković pregovaraju da kompletne Kuče predaju opštini Tuzi!

2

Svakodnevnu komunikaciju imam sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem i blizu smo sporazuma, a ako i bude nečega što nećemo usaglasiti, arbitraža će riješiti, ali najosnovnije stvari oko funkcionisanja opštine Tuzi smo definisali, kazao je Nik Đeljošaj, predsjednik Opštine Tuzi, a prenose mediji.

On je istakao da trenutna situacija u Crnoj Gori neće usporiti razgraničenje između Opštine Tuzi i Glavnog grada, jer i on i Vuković rade punom parom.

Nakon ovog očekuje se da nadležni organi reaguju, jer ovakve izjave izazivaju širenje panike i to u vrijeme trajanja posebnih mjera koje je država donijela zbog koronavirusa.

Đeljošaj navodi da ne odustaju od kučkih sela, koja su po katastarskim opštinama dio Tuzi, jer se kaže radi o istorijskom dijelu Malesije.

“Samo da naši timovi pravno uobliče tekst kako bi smo još jednom sa našim saradnicima potvrdili konačnu verziju djelimičnog sporazuma. U teritorijalnom smislu tražićemo arbitražu. Između ostalog jedan od naših zahtjeva će biti da kompletni Kuči budu dio Opštine Tuzi, kao istorijski dio Malesije. Svi su porijeklom Malisori iako se trenutno ne osjećaju tako. Najveći malisorski junaci su iz Kuča. Iako se Glavni grad ne slaže sa tim, mi imamo argumente. Sve što smatramo da nama pripada, a Glavni grad misli da pripada njima možemo dati arbitraži”, kaže Đeljošaj.

2 Comments
  1. sloboda za naseg Milivoja komentariše

    Gdje udariste na Kuce, nesrecnici! Oni nisu ni albanci, ni milogorci, oni su etnicki srbi u Crnoj Gori, pravi Njegosevi crnogorci, a ako hocete da provjerite ko su pitajte istoricara Luku Radinjica ili ponos Kuca, popadiju Danicu Nikic, iz Bara!

  2. Nikac komentariše

    Nijeste vi Crnogorci nego pravi Srbi koji zivite na nasoj teritiriji,nadam se bice vam ljepse sa Albancima.
    Jedini I pravi Crnogorsc Kuc bio je Marko Miljanov koji je bio vazda vjeran do smrti Crnoj Gori

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.