Racije na Cetinju: Oduzeti droga i pištolj

Racije na Cetinju: Oduzeti droga i pištolj

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi Cetinjanin B.V. službenici cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti oduzeli su heroin, a tokom racije u jednom od ugostiteljskih objekata u gradu, oduzeto je oružje, saopšteno je iz policije.

Pretres stana B.V. je, kako je saopšteno, izvršen na osnovu operativnih saznanja i naredbe cetinjskog Osnovnog suda.

“Na osnovu operativnih saznanja i izvršenih procjena, te naredbe Osnovnog suda Cetinje, službenici cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice B.V. (1975), kojom prilikom je oduzeta opojna droga heroin. O navedenom je upoznat VDT u Podgorici Tanja Begović, dok će službenici Odjeljenja bezbjednosti preduzeti sve zakonom predviđene mjere i radnje”, saopšteno je iz policije, prenosi Cetinjski list.

Takođe, u sklopu akcije “Racija”, policija je u jednom od ugostiteljskih objekata u gradu pronašla i oduzela pištolj. Nakon vještačenja utvrđeno je, kako navode iz policije, da pištolj pripada Cetinjaninu P.I.

“Postupajući u skladu sa Planom za operativno – taktičku mjeru Racija, službenici su u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta pronašli odbačen pištolj marke Mauzer, sa okvirom u kojem su se nalazila četiri metka kalibra 7,65 mm, od kojih jedan u cijevi pištolja. Nakon izvršenih uviđajnih radnji i izuzimanja vatrenog oružja, obaviješten je ODT u Cetinju Katarina Padalica, koja je naložila forenzičko vještačenje, nakon kojeg će se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela. Na osnovu izvheštaja o DNK analizi utvrđeno je da je vatreno oružje bilo u posjedu bezbjednosno interesantnog lica P.I. (1974) iz Cetinja”, stoji u saopštenju.

Vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba, službenici cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti kontrolisali su 51 osobu, a sankcionisali njih šest.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *