PZP: Pametnije je vlasniku “Glosarija” i njegovim saradnicima da proučavaju Zakon o krivičnom postupku i uzmu dobre advokate, nego da brane nešto što je neodbranjivo!

1

Uopšte nas nije iznenadilo jučerašnje saopštenje DPS-ove kompanije “Glosarij” na čijem čelu se nalazi izvjesni Branislav Martinović, u kojem su panično pokušali da bezuspješno odbace navode Predsjednika PzP Nebojše Medojevića, saopšteno je iz PZP-a.

– U Pokretu za promjene u potpunosti razumijemo njihovu potrebu za reagovanjem, baš kao što smo razumjeli  i u nekim ranijim vremenima reakcije na Medojevićeve navode, a od strane onih koji se sada nalaze u Istražnom zatvoru u Spužu ili u bjekstvu.

Činjenice koje iz kompanije Glosarij nisu ni pokušali da demantuju, je da su firme Glosarij, Glosarij CD i Medica u vlasništvu izvjesnog Branislava Martinovića i da on kontroliše 70% tržišta. U Medica kompaniji, suvlasnik Martinovića je Budimir Stanišić, bivši direktor Montefarma koje je za vrijeme svog mandata omogućio prihod Martinoviću od 100 miliona evra preko Montefarma kojim je upravljao Stanišić.  Takođe, te firme su radile 2021 preko 90 miliona evra ili oko 70% tržišta sa državom (u razvijenim i demokratskim državama dozvoljena stopa učešća na tržištu je 25%) – saopšteno je iz PZP-a.

PZP ukazuje na kriminalne aktivnosti bivšeg ministra Milojka Spajića, koji za vrijeme privremenog finansiranja upravo omogućio garancije za faktoring firmi Glosarij, jer u tom trenutku Montefarm nije imao budžet.

– Ne treba zaboraviti ni veze izvjesnog Martinovića sa Kenanom Hrapovićem, bivšim ministrom zdravlja, koji je takođe jedan od zaslužnih za enormni profit firme Glosarij. Stoga pozivamo još jednom SDT da ispita veze Kenana Hrapovića i Branislava Martinovića, jer je javnosti poznat luksuzni stil života porodice Hrapović. Vjerujemo da je mnogo pametnije vlasniku kompanije “Glosarij” i njegovim saradnicima da proučavaju Zakon o krivičnom postupku i već sada uzmu dobre advokate, nego da brane nešto što je neodbranjivo, a što je saopštio Predsjednik PzP Nebojša Medojević i javnosti predstavio dokaze za svoje tvrdnje.

Martinović mora da zna, da više u tužilaštvu nema njegovog kuma Milivoja Katnića, koji ga je godinama štitio od suočavanja sa pravdom, te da oni državni funkcioneri iz bivših Vlada DPS-a koje je korumpirao, a koji su mu omogućili da uspostavi monopol sa svojom firmom, neće za njega odgovarati i pokrivati ga, kad tužioci zakucaju na njihova vrata, uskoro.

Dok bude spremao svoju odbranu pred sudom u spuškim ćelijama, savjetujemo Martinoviću da se barem tamo prisjeti svih onih bolesnih i siromašnih ljudi kao i penzionera, a na čijoj je muci stekao ekstra profit – stoji u saopštenju Pres službe PZP-a.

1 Comment
  1. Vuksan Lekić komentariše

    Sve tačno, i o ovome se odavno zna.
    Najprostiji ljekovi su u MNE skuplji i po 9 puta nego u Hrvatskoj, ili u “ omraženoj“ Srbiji.
    Grdan narod,bolesni, troei dosta na ljekove, a ekipa iz DPS sekte drži monopol.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.