PzP: Medojevići u izolaciji, a Đukanović se šeta i nije u izolaciji

1

Ovo pompezno sprovođenje Nebojše Medojevića i njegove supruge Marine u karantin u Sutomore kao navodnih prekršioca samoizolacije, je još jedan u nizu progona tužilaštva prema porodici Medojević, saopštili su iz PzP-а.

Radi raznih špekulacija i nedorečenosti koje se namjerno plasiraju u javnosti želimo da pojasnimo ovu situaciju.

“Naime, nakon povratka iz Švedske, Nebojša i Marina su dobili rješenje o samoizolaciji 17.03.2020. godine. Baš to veče je dobijena informacija da su registrovana prva dva slučaja zaraženih od korana virusa u Crnoj Gori. Sjutradan, a još uvijek nije bila ozbiljna situacija, TV Vijesti je tražila izjavu od Marine Medojević, kao direktorice humanitarne fondacije „Banka hrane“, o uticaju korona virusa na položaj najsiromašnih u Crnoj Gori.

S obzirom na ogroman broj poziva i apela za pomoć kojima je Banka hrane tih dana bila zatrpana, Marina je smatrala društveno odgovornim da javno uputi apel u ukaže na alarmantnu situaciju u kojoj su, nakon donešenih mjera koordinacionog tijela za borbu protiv korona virusa, našli siromašni, kao najranjivija kategorija.

Izjavu je dala ispred zgrade, sa svim sprovedenim mjerama opreza od strane novinara i snimatelja. To je uvaženi građani bio jedini izlazak i to ne na njenu inicijativu, a u trajanju svega 10 minuta ispred zgrade u kojoj stanuje i naglašavamo, sve to se desilo prije deset dana.

Ali UDBA i njeni žbirovi su postfestum, nakon 10 dana, uz pomoć njima bliskih medija napravili aferu i dojavili inspekciji koja je naravno ekspresno reagovala jer se radi o supruzi opozicionog lidera.

I onda je počelo režimsko iživljavanje. Kao revolt na ponašanje inspektoke Mersade Šutović i cio scenario koji je režim kreirao, a i u znak solidarnosti prema svojoj supruzi, Nebojša Medojević je demonstrativno izašao do lifta na spratu na kome žive i to u prisutvu četiri policajca i inspektorke i time namjerno prekršio mjeru.

Nebojša i Marina nemaju niti jedan simptom i osjećaju se odlično i insitirali su da im se odradi testiranje na korona virus, čak o svom trošku, ali nadležni su to odbili. Da ne kažemo da zbog nesposbnosti nadležnih i nemanja dovoljno testova, poteže se za besmislenim mjerama u kojima ljude koji nisu imali nikakav kontakt sa zaraženima i koji nemaju nikakvih simptoma drže u karantinu, evo sad čak mjesec dana. Dok one koji pokazuju simptome i kontaktiraju Institut za javno zdravlje, savjetuju da ostanu kući. Apsurd.

Ovdje je očigledno da se radi o novom progonu i maltretiranju porodice Medojević od strane režimskih satrapa, a svjedoci smo da predsjednik Đukanović iako je obišao pola Evrope u kojoj bukti epidemija nije u samoizolaciji već čak posjećuje i Klinički centar.

Naš advokat Dražen Medojević će uložiti žalbu Ministarstvu zdravlja.

1 Comment
  1. Kafanski filozof komentariše

    Pa Djukanovic je imun na sve, i to vec 30 godina.
    On ima onaj najbolji lek za sve to.
    Zove se : narodno, evropski, gradjanski, ulizicki, montenegrinski aspirin.
    Sa njime se ispire mozak i sluzi da se zaborave izdaje srpstva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.