Putin se nada boljim odnosima sa Ukrajinom

0

Predsjednik Rusije Vladimir Putin kaže da se nada da će postići dogovor sa ukrajinskim kolegom Volodomirom Zelenskim za poboljšanje odnosa dvije zemlje.

Vladimir Putin je ocijenio i da je došlo do promjena u stavovima njegovog ukrajinskog kolege Zelenskog.

“Uvijek postoji nada”, rekao je Putin u intervjuu za Tas.

Prema njegovim riječima, Zelenski je, nakon povratka iz Pariza, gdje je održan samit normandijske četvorke o ukrajinskoj krizi, počeo da govori o potrebi da se izmijeni sporazum iz Minska.

“To otvara pitanja”, izjavio je Putin.

U isto vrijeme, Putin podsjeća da su Rusija i Ukrajina uspjele da se dogovore o razmjeni zatvorenika, kao i o tranzitu gasa kroz Ukrajinu.

Putin je rekao i da rusko-ukrajinska saradnja uznemirava mnoge zemlje i da bi zato učinile bilo šta da ih razdvoje, ali nije precizirao na koje zemlje misli.

Zelenski, koji je postao predsednik na izborima u proleće 2019. godine, rekao je da je njegov glavni cilj da se okonča konflikt u istočnoj Ukrajini i iskazao spremnost da se implementira sporazum iz Minska.

Tas podsjeća da je na inicijativu ukrajinskog predsjednika došlo i do prvog telefonskog razgovora ruskog i ukrajinskog predsjednika, prenosi Tanjug.

Prošle jeseni je došlo do prve razmjene zarobljenika, a krajem prošle godine su se “Gasprom” i “Naftogas” dogovorili da produže dogovor o tranzitu gasa za Evropu kroz Ukrajinu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.