Putin poručio Vučiću: Dobro je što ste tu

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin danas su na početku sastanka iskazali zadovoljstvo ekonomskom i svakom drugom saradnjom i najavili da će imati puno tema za razgovor tokom dvoipočasovnog sastanka.
Putin je istakao da je ovo prva poseta Vučića kao predsednika Srbije i naglasio:
„Drago mi je da vas pozdravim — imamo dobre odnose još od vremena kada ste bili premijer i nadam se da će tako biti i ubuduće“.
Ruski predsednik je podsetio da se naredne godine obeležava 130 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.
Putin je konstatovao da se odnosi razvijaju, posebno u oblasti privrede, i da raste robna razmena kao i direktna ruska ulaganja.
„Imamo o čemu da razgovaramo i drago mi je što ste tu“, reči su dobrodošlice ruskog srpskom predsedniku.
Predsednik Srbije je zahvalio Putinu na podršci koju pruža Srbiji po pitanju očuvanja teritorijalne celovitosti i integriteta Srbije.
„Zahvalan sam na svemu što ste učinili — Srbi cene i uvek će biti zahvalni za podršku i pomoć koju nam pružate“, rekao je Vučić.
Obraćajući se Putinu na ruskom jeziku, Vučić je istakao kao značajnu činjenicu da se ekonomska saradnja stalno unapređuje, kao i politički odnosi. On je čestitao Putinu na kandidaturi za novi predsednički mandat, izrazio uverenje da će buduća saradnja biti na još višem nivou i zahvalio na dobrodošlici i gostoprimstvu.
Sastanak je počeo sa 45 minuta zakašnjenja, a prisustvuju mu i delegacije dve strane.
(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.