Putin o pandemiji kovida: Neki su očekivali da će Rusija propast

0

Potpuna pobjeda nad pandemijom kovida može se postići samo udruživanjem napora, uključujući i između država, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

„Samo udruživanjem napora, uključujući na međunarodnoj sceni, možemo postići konačni rezultat i konačnu pobjedu nad kovidom“, rekao je šef države na sastanku sa učesnicima ruske akcije uzajamne pomoći „Mi smo zajedno“.

On je naveo da uprkos činjenici da epidemija virusa korona u Rusiji opada „i dalje imamo mnogo izazova i oni su vrlo opasne prirode“.

Zbog toga je rad i podrška dobrovoljaca i dalje potreban, naveo je predsjednik i dodao da očekuje da volonteri nastave sa radom.

Ruski lider je istakao i da su neki očekivali da Rusija doživi neuspjeh u borbi protiv pandemije.

„Neki su očekivali da ćemo potonuti, da tako kažemo, ili čak propasti“, naglasio je predsjednik, ali zahvaljujući ljekarima, državi i dobrovoljcima postoji rezultat.

„Pogledajte: sada se sve (morbiditet) neprestano smanjuje – to je rezultat složenih napora i države i volonterskog pokreta, stručnjaka, ljekara, medicinara, dadilja, medicinskih sestara, timova hitne pomoći i same države. Sve ovo zajedno daje određeni očekivani rezultat“, konstatovao je Putin i izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u borbi protiv pandemije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.