Putin: Nijesam htio da budem predsjednik

0

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da nije izabrao profesiju predsjednika kada mu je to predložio prvi predsjednik Rusije Boris Jeljcin.

Kako je rekao, nije bio spreman.

“Nisam izabrao profesiju predsjednika“, rekao je Putin na otvorenom času u okviru Ruskog foruma za profesionalnu navigaciju „Projektorija“ u Jaroslavlju.

“Kada me je prvi predsjednik Rusije Boris Nikolajevič Jeljcin pozvao kod sebe i rekao: ’Želim da predstavim vašu kandidaturu u Državnoj dumi da biste bili premijer, a zatim ću vam ponuditi da idete na predsjedničke izbore. Da li se slažete?‘ Rekao sam mu: ’Ne‘“, ispričao je Putin.

On je istakao da se Jeljcin, kada je čuo taj odgovor, veoma začudio i zainteresovao: „Zbog čega?“

“Ja mu kažem: ’Borise Nikolajeviču, nijesam spreman‘. A već sam bio veliki dečko i već dugo sam radio u raznim državnim strukturama vlasti. Želim da budete spremni da što ranije donosite bitne odluke u svom životu i želim vam uspjeh“, rekao je predsjednik Rusije obraćajući se učenicima.

Putin je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Lenjingradu i moskovsku Višu školu KGB broj 1. Putinu je prvi predsjednik Rusije Boris Jeljcin uoči Nove 2000. ponudio da bude vršilac dužnosti predsjednika.

Putin je 31. decembra 1999. postao v. d. predsjednika Ruske Federacije, a 26. marta 2000. izabran je za predsjednika države.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.