Put u evropsko sudstvo preko DPS članske karte: Simović Zvicer i pored brojnih afera vršiteljka dužnosti predsjednice Sudskog savjeta

5

Na sjednici Sudskog savjeta za vršiteljku dužnosti predsjednice izabrana je Vesna Simović Zvicer, dok je za vršioca dužnosti zamjenika predsjednice tog tijela izabran Dobrica Šljivančanin.

To je odlučeno na konstitutivnoj sjednici Sudskog savjeta, koju je sazvala vršiteljka dužnosti predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Vučković. Treba podsjetiti da je Simović Zvicer poznata po raznim aferama koje se za nju vežu.

Utvrđivanjem Agencije za sprečavanje korupcije došlo se do saznanja da je „prva dama“ Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer prekršila Zakon sakrivši prihode od čak 11.250 evra. Takođe, Simović Zvicer trenutno pokriva čak osam funkcija sa zavidnim mjesečnim prihodima. Simović Zvicer je takođe pokušala da sakrije i punu zaradu svoga supruga, tačnije umanjila je iznos njegove mjesečne naknade.

” Utvrđuje se da je javna funkcionarka Vesna Simović Zvicer prekršila član 23 stav 2 Zakona o sprečavanju korupcije, jer u izvještaju o prihodima i imovini za 2020. godinu nije prijavila tačne i potpune podatke na način što je prijavila godišnji prihod manji za 11.250,52 evra, nije prijavila vlasništvo nad 62 akcije emitenta „Otrantkomerc“ Ulcinj, putnička motorna vozilo marke „pežo 407“ i „reno“ “, navodi se u izvještaju ASK-a povodom kršenja Zakona od strane Simović Zvicer.

U izvještaju ASK-a se navodi kako je Simović Zvicer pokušala da iznos mjesečne naknade svog supruga umanji za 1.810,95 evra, ali takođe nije prijavila ni isplaćenih 100 evra njenom suprugu od preduzeća „komunalno“ sa Cetinja.

Prema zvaničnim izvještajima ASK-a Simović Zvicer je angažovana na čak osam pozicija i funkcija, među kojima je sem njene zvanične funkcije upečatljiv i stalni angažman na UCG gdje joj mjesečna naknada iznosi 1.287 evra.

Dakle, sem mjesta predsjednice Sudskog savjeta, Simović Zvicer je i član vladinog Savjeta za vladavinu prava. Stalno je zaposlena na UCG gdje joj je plata 1.287 evra, a povremeno ostvaruje honorare u Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova, Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu, Komitetu za etiku i bioetiku Medicinskog fakulteta, Komisiji za kontrolu kvaliteta Fakulteta političkih nauka, kao i u Komisiji za antidoping COK-a.

“Agencija je javnoj funkcionerki dostavila poziv koji je uredno primila dana 14. februara i rezultate ispitnog postupka, koje je uredno primila dana 11. marta, a na koje se nije izjašnjavala. Agencija je nakon ocjene izvedenih dokaza utvrdila da je javna funkcionerka Vesna Simović Zvicer prekršila član 23 stav 2 Zakona o sprečavanju korupcije, na način što je na svoje ime prijavila godišnji prihod manji za 11.250,52 evra, nije prijavila vlasništvo nad 62 akcije emitenta „Otrantkomerca“, vlasništvo nad putničkim motornim vozilima marke „pežo 407“ registarskih oznaka CT AD099 i „reno“ registarskih oznaka CT AA687, dok je na ime supruga prijavila godišnju zaradu manju za 1.810,95 evra i nije prijavila prihod u iznosu od 100 eura koji je ostvario kod DOO „Komunalno“ Cetinje, kojim dokazima je Agencija poklonila punu vjeru cijeneći ih jasnim istinitim ” zaključeno je u odluci ASK.

5 Comments
 1. Milica komentariše

  Ova zmija je DPS-ov poslušnik-

  1. cedo komentariše

   MILICE OVO NIJE ZMIJA OVO JE ZMAJ NAD ZMAJEVIMA OSAM FUNKCIJA MALO KO TO MOZE A TOLIKO ANTIPATICNA FACA ZBOG NJE BIH SRUSIO VLADU STO JE TO DOZVOLILA MISLIO SAM DA SE DAN NAKON PADA MILA ONA NECE ZADRZATI NA MJESTO KOJE JE BILA I DA CE BITI PROCESUIRANA ZA NEPOCINSTVA

 2. Milutin komentariše

  Vesna Simovic Zvicer je snaha kriminalca Radoja Zvicera.Pa ne čudi veza pravosudja sa kriminalom.Inace je i ona pravni prestupnik i vrši zloupotrebe službenog položaja za enormno bogaćenje.Gdje je SDT da je privede i ispita slično kao Vesnu Medenicu.Ili čeka da Zvicer namakne još koji milion pa za koju godinu.

 3. Ivi komentariše

  Dok se djeca liječe preko SMSa ova oskubetana samo trpa godinama, a ništa joj se ne vidi.

 4. Dekson komentariše

  Ovo je ta aparatura kojoj je omogućeno da čupka na više strana po nekoliko 1000e, sve u skladu sa Zakonom, a zauzvrat omogućava režimu da basnoslovno krade i vlada apsolutistički.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.