Pušten Marko Nikolić: Direktor Atlas banke na slobodi

0

Doskorašnji izvršni direktor Atlas banke Marko Nikolić pušten je da se brani sa slobode.

Nikolić je 14. maja drugi put uhapšen, a u Istražni zatvor poslat zbog sumnje da bi ostankom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svjedoke.

Nikolićev branilac, advokat Željko Đukanović rekao je “Vijestima” da je nakon saslušanja svjedoka predložio ukidanje pritvora.

Đukanović je objasnio da je Viši sud Nikoliću pritvor odredio 16. maja ove godine zbog postojanja pritvorskog osnova iz čl.175 st.1 tačka 2 ZKP tj. zbog tzv. koluzione opasnosti.

“Dakle zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svjedoke… U međuvremenu specijalni tužilac je saslušao određena lica u svojstvu svjedoka, nakon čega sam predložio ukidanje pritvora, iz izričitog razloga što je shodno odredbama iz čl 175 st.3 ZKP otpao osnov zbog kojeg je pritvor određen, pa je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici usvojio moj predlog za ukidanje pritvora, nakon čega je okrivljeni pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode”, kazao je Đukanović.

Nikolić je i ranije hapšen u istrazi pokrenutoj u predmetu formiranom protiv grupe na čijem čelu je navodno Duško Knežević, vlasnik Atlas grupe.

Sredinom maja uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Tada je u Specijalnom tužilaštvu iznio svoju odbranu, odgovarao na postavljena pitanja i kazao da apsolutno ne priznaje izvršenje krivičnog djela.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.