Pušten iz zatvora u Španiji: Luka Bojović danas stiže u Srbiju

2

Luka Bojović koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom danas će biti deportovan u Srbiju nakon deset godina provedenih u zatvoru u Španiji. Kako beogradski mediji pišu, po Bojovića će na aerodrom doći pripadnici MUP-a i Interpola koji su zaduženi za proces ekstradicije.

Bojovićevo puštanje iz zatvora u Španiji odlagano je do sada dva puta. Poslednji datum koji su španske vlasti proslijedile Srbiji je 30. novembar.

Pripadnici MUP biće Bojovićeva pratnja od trenutka kada ga španske vlasti puste iz zatvora. Bojović koga opisuju i kao “najvećeg mafijaša Balkana” doputovaće u Srbiju redovnom avionskom linijom.

Navodi se da po dolasku u Beograd Bojović treba da prođe proceduru utvrđivanja identiteta, a potom podnosi zahtjev za lična dokumenta i pasoš.

“Dokumenta Luke Bojovića su istekla tokom izdržavanja zatvorske kazne i nisu više važeća”, prenose mediji.

On je imao i državljanstvo Bosne i Hercegovine, ali ga se odrekao prije desetak godina.

Protiv Bojovića se u Srbiji ne vodi nijedan sudski postupak, niti ima potjernicu. Praktično, po dolasku on je za domaće pravosudne organe slobodan čovjek. Kako se pretpostavlja, on će u Srbiji boraviti kratko.

Iako se ne može sa preciznožću tvrditi jer za sada nema dovoljno podataka, Bojović će sačekati dokumenta, a potom se uputiti ka jednoj od država za koju mu ne treba viza. Država u koju ne smije da ide je Španija u koju će mu po puštanju iz zatvora biti zabranjen ulazak.

Podsjetimo, Bojović je uhapšen u Valensiji tako što je praćena njegova supruga. U Španiji je 2014. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, ali mu se u kaznu računaju i prethodne dvije godine, koje je proveo u pritvoru.

Za falsifikovanje isprava izrečeno mu je tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posjedovanje oružja deset godina robije.

Kada je riječ o Srbiji, Viši sud u Beogradu u avgustu 2016. naredio je povlačenje potjernice za Bojovićem, jer je oslobođen optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava u Srbiji.

Za njim je 2010. bila raspisana potjernica jer je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njega zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe, kao i da je bio organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. i pokušaja ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka.

Posle suđenja u odsustvu, Specijalni sud u Beogradu oslobodio ga je svih optužbi zbog nedostatka dokaza, a tu presudu potvrdio je i Apelacioni sud i tada je povučena potjernica za njim.

2 Comments
  1. Laki komentariše

    Druker se vraca na posao..sa sve policijskim obezbjedjenjem..

  2. Kod-90 komentariše

    LUKA SRBINE🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🕺LAŽ, SVE JE LAŽ! LUKAAAAA🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🕺

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.