Pukovnik Aleksić: U vrijeme pucnjave na Šukovića bio sam u Beogradu, postoje dokazi za to!

1

Viši sud je vratio Tužilaštvu na dopunu istrage optužnicu protiv pukovnika Radovana Aleksića koji se tereti za pokušaj ubistva nekadašnjeg šefa policijskog Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Predraga Šukovića, saopšteno je nedavno iz te pravosudne institucije.

Komentarišući vraćanje optužnice na dopunu za naš portal, pukovnik Aleksić je kazao:

„Odluka Suda o vraćanju optužnice na dopunu je jedino razumljiva pod uslovom da je dat nalog Tužilaštvu da, zajedno sa nadležnim organima Republike Srbije, provjere, utvrde i konstatuju gdje sam se ja nalazio 11. jula 2016. godine, u vrijeme kada je u Podgorici izvršeno krivično djelo koje se meni stavlja na teret. To je najjednostavniji i najpravedniji način da se se okonča ovaj postupak koji se u Crnoj Gori protiv mene vodi već cetiri godine. Sve ostalo predstavlja samo gubljenje vremena i nastavak jednog besmisla koji može ozbiljno kompromitovati istražne organe. Na kraju će se svi morati suočiti sa dokazima da sam se pomenutog dana nalazio u Beogradu. Stekao sam utisak da je sudsko vijeće koje je razmatralo optužnicu u potpunosti razumjelo o čemu se ovdje radi“.

U vezi navoda pojedinih medija da je krivično djelo – ubistvo u pokušaju na štetu Predraga Šukovića njemu podmetnuto radi prikrivanja stvarnih nalogodavaca i počinioca istog i da cio slučaj ima neku drugu pozadinu, Aleksić je samo kratko napomenuo:

„Nalogodavcima ovog krivičnog postupka mora biti jasno da podvale u mom slučaju jednostavno nisu moguće. I tu je kraj svake priče.“

Podsjećamo, na ročištu radi kontrole optužnice pred vijećem predsjednika Suda Borisa Savića pukovnik Radovan Aleksić je odbacio sve optužbe i bilo kakvu povezanost sa napadom na Predraga Šukovića uz napomenu da je u vrijeme kritičnog događaja bio u Beogradu. Osim toga, Aleksić i njegovi branioci su pobili sve tvrdnje Tužilaštva i ukazali na teške promašaje i podvale tokom istrage, posebno pri korišćenju montiranog video snimka, ukazali na netačan nalaz vještaka dr Nemanje Radojevića, izjave lažnih pripejd svjedoka, kao i proizvoljne tvrdnje pojedinih pojedinih policijskih službenika. Zbog svega toga Aleksićevi branioci Danilo Mićović i Milan Vujović su zatražili obustavu postupka.

U zakonom predviđenom roku Sud je, nakon razmatranja optužnice i detaljne analize primjedbi i argumenata odbrane, vratio Tužilaštvu istu na dopunu istrage.

Pregled kretanja pukovnika Radovana Aleksića u periodu jun – oktobar 2016. godine

Dana 26. juna 2016. godine ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Bijelo Polje.
Od 26. juna do 4. jula 2016. godine boravi u Podgorici
Od 4. jula do 17. jula 2016. godine boravi u Beogradu
Od 17. jula do 6. avgusta 2016. godine boravi u Crnoj Gori
Od 6. avgusta do 11. avgusta 2016. godine boravi u Beogradu
Od 11. avgusta do 29. avgusta 2016. godine boravi u Crnoj Gori
Od 29. avgusta do 09. septembra 2016. godine boravi u Beogradu
Od 9. septembra do 19. septembra 2016. boravi u Crnoj Gori
Od 19. septembra do 26. septembra 2016. boravi u Beogradu
Od 26. septembra do 2. oktobra 2016. godini boravi u Crnoj Gori.
Dana 2. oktobra 2016. godine lišen slobode na graničnom prelazu Dobrakovo pri izlasku iz Crne Gore.

(IN4S)

1 Comment
  1. Traktorist komentariše

    Kakav dopuna, smrdistansko govedo osuditi

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.