Pukao “državni udar”: Paja švercovao oružje, Sinđelić se u kafani hvalio da će da ubije Mila

0

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje za “državni udar”, a svjedok Milika Čeko Dačević saopštio je da je svjedok saradnik Saša Sinđelić, u maju 2016. godine, u kafani u centru Beograda pričao kako će da ubije Mila Đukanovića. Ovom izjavom potvrđena je još jednom teza odbrane da je Sinđelić po nalogu službi i tužilaštva lažno svjedočio u ovom predmetu. Naime, Sinđelić je tvrdio da je akcija oko “državnog udara” odrađena u tajnosti, a sada na površinu izlazi da je on pola godine prije oktobra 2016. godine, u kafani govorio da će da ubije Đukanovića i zbog toga čak nije ni priveden na informativni razgovor.
Dačević je saopštio da se 16. maja 2016. sreo sa Sašom Sinđelićem koji mu je navodno kazao da ide na 10-ak dana do Rusije, a da će potom lično da ubije tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.
Odgovarajući na pitanja advokata Miroja Jovanovića, Dačević ističe da nikome nije rekao da mu je Sinđelić ispričao da će da ubije Đukanovića.
“Ja sam čuo sto puta ko je mene trebalo da likvidira pa nisam išao da prijavim. Na to sam se nasmijao a kad me pitao imam li oružje nisam odgovorio ni da imam ni da nemam. Rekao mi je da ide za Rusiju i da će biti pun para i da on to može da odradi, rekao je Dačević.
Paja trgovao oružje sa šiptarima
Advokat Miroje Jovanović istakao je da nema šanse da je ostalo nezabilježeno da Sinđelić kaže da će da ubije Mila i da ga niko ne ispita povodom toga.
“Šabački sud i BIA ga stavljaju na mjere jer je pogrdno govorio o Albancima? Za koga je taj čovjek radio? Ja sam želio da sam sebe prijavim iz Nјemačke da prijavim da trgujem oružjem da vidim koliko policiji treba da me uhapsi, ali nijesam htio da pravim sebi taj pakao i zbog ovog postupka”, primijetio je Jovanović.
Dačević je u nastavku svjedočenja kazao da je po zanimanju četnik, a ispričao je da je Mirka Paju Velimirovića spasio jednom prilikom velikih batina jer su “neki momci htjeli da ga biju zbog sumnje da trguje oružje sa šiptarima”.
“Moje mišljenje je da oni koji su na slobodi treba da leže u zatvoru, a vi iza mene da budete na slobodi, kazao je on.
Svjedok Mileta Pavićević kažnjen je sa 500 evra jer je, kako tvrdi sudija, vrijeđao sud. On je juče kazao da je njegova kuća muzej i pozvao sudiju Suzanu Mugošu da dođe da, kako kaže, na slikama nađe svog đeda. Pavićević je rekao da je Paja Velimirović dolazio kod njega, ali ga je začudilo kako mu je pronašao kuću.
“Ko je doveo toga Velimirovića da bane na moja vrata tako prljav? Vjerovatno to bolje znate Vi i onaj tužilac Čađenović, rekao je svjedok Pavićević.
Optužena Branka Milić je dodala da nakon ovoga ona nema nikakvu dilemu da je Velimirović angažovan od strane policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.