Pucnjava u Podgorici: Ranjena Olivera Lakić, novinarka Vijesti

0

U blizini Gurmana preko Morače ranjena je Olivera Lakić, novinarka Vijesti, saznaje Borba. Ona je odmah prebačena u Urgentni centar. Lakić se nalazi van životne opasnosti. Iz policije se ne oglašavaju povodom ovog događaja a grad je blokiran. Kako nam je nezvanično rečeno, ona je ranjena u desnu nogu, a napadač je pobjegao u nepoznatim pravcu. Lakić je u svjesnom stanju prebačena do bolnice.
Novinari, građanski aktivisti i građani okupiće se danas u 11 sati ispred zgrade Vlade Crne Gore u znak protesta zbog napada na novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić.
Kao v.d. direktora policije i policijski funkioner osuđujem akt i učinićemo sve što je u našoj moći da saznamo i otkrijemo šta se desilo i izvršioca privedemo pravdi”, rekao je Vesko Damjanović.
Na pitanje novinara koliko istražni organi rade na sigurnosti novinara, s obzirom da nijedan dosadašnji napad na Oliveru Lakić nije rasvijetljen, on je rekao da “preduzimaju sve mjere i radnje” i naglasio da je njima svaki život jednako važan.
Napad na Lakić osudili su premijer Duško Marković, ministar policije Mevludin Nuhodžić, kao i predstavnici DF-a, SDP-a, Ujedinjene, Demokrata i URE.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.