Pucao na braću Marjanović: Uhapšen Đorđe Marković

0

Službenici CB Podgorica lišili su danas slobode Đorđa Markovića (39) iz Podgorice, koji se potraživao od 06. februara 2019. godine kada je, kako se sumnja, u ulici Kralja Nikole u Podgorici, upotrebom vatrenog oružja nanio povrede braći Vuksanu i Vojinu Marjanoviću.

Marković je lišen slobode nakon što ga je saslušao državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Njemu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivih materija.

“Policiji je identitet Đ.M. bio poznat odmah nakon izvršenog krivičnog djela i za njim su policijski službenici intenzivno tragali, a sumnja se da je motiv ovog krivičnog djela svađa koju su imali osumnjičeni Đ.M. i jedan od oštećenih, V.M.

Za Đ.M. je danas, nakon saslušanja kod tužioca, donijeto rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama. On će u zakonskom roku biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici.

Đ.M je, podsjećamo, 06. februara oko 13,30 časova, ispred hotela „New Star“ u Ulici Kralja Nikole, kako se sumnja, iz vatrenog oružja ispalio hice u pravcu braće V.M. i V.M. i njihovog oca M.M. Po jedan hitac pogodio je u predjelu stopala braću V.M. i V.M. dok njihov otac M.M. nije povrijeđen. Nakon izvršenja krivičnog djela, Đ.M. je pobjegao sa mjesta događaja. V.M. i V.M. su transportovani u Urgentni centar gdje im je pružena ljekarska pomoć.

Upotrebi vatrenog oružja prethodila je svađa koja se neposredno prije toga dogodila u hotelu „New Star“ između Đ.M. i V.M. Tokom svađe Đ.M. je, sumnja se, zadao udarac V.M. u predjelu glave i zatim otišao iz hotela da bi se ubrzo vratio i počeo da puca u pravcu braće V.M. V.M. i njihovog oca M.M. koji je u međuvremenu došao ispred hotela”, saopšteno je iz policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.