Prva žrtva od korone u Srbiji: Preminuo muškarac iz Kikinde, još osam ljudi se bori za život

0

U Republici Srbiji je do 18 časova 19. marta 2020. godine registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izvještaja do 18 časova, 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

Već nekoliko dana u Vladi Srbije se održavaju redovne dnevne konferencije za novinare povodom najnovijih dešavanja u vezi sa epidemijom korona virusa i mjerama za sprječavanje širenja virusa.

Predsjednica vlade Ana Brnabić se obratila javnosti.

– Danas smo ušli u treću nedelju borbe. Za nas je iza nas najtežih 24 sata, a ispred nas još mnogo mnogo težih dana. Imamo prvu žrtvu. Muškarac iz Kikinde je prije nekoliko sati preminuo. Dobio je od čovjeka koji je bio u Italiji. Republika Srbija izražava najdublje saučešće porodici.

– U ovom trenutku ima 135 novih. U kućnoj je 64 građana, a na respiratorima 8 građana i jednog preminulog. Još 8 građana se bore za život. Na svima nama dragi građani je odgovornost da pokušamo da zaštitimo sebe, najmilije, komšije, porodice, lokalnu zajednicu time što ćemo izlaziti samo koliko moramo. Poštujete sve mjere, da bi imali što manje žrtava u ovom ratu.”

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.