Prva dama Srbije se susrela sa Toskom Mask: Ilonova sestra zainteresovana da snima filmove u Srbiji

0

Supruga predsjednika Srbije Tamara Vučić razgovarala je u Egiptu sa Toskom Mask, sestrom zvanično najbogatijeg čoveka na svijetu Ilona Maska.

Toska Mask je izuzetno cijenjena rediteljka i producentkinja u svijetu, i vlasnica kompanije Passionflix, platforme za striming filmova i serija snimljenih na osnovu ljubavnih romana koji su veoma popularni u Americi.

Svoj prvi film je producirala davne 2001. godine, a od tada je režirala desetine filmova, od kojih posljednjih godina namjenski za platformu koja je u njenom vlasništvu.

Toska Mask je bila veoma zainteresovana o uslovima snimanja u Srbiji budući da su proteklih godina svoje filmove kod nas snimile neke od najvećih zvezda današnjice, počev od Džonija Depa, Rafaela Fajnsa, Pirsa Brosnana i mnogih drugih.

Supruga predsjednika istakla je u razgovoru da je ključni razlog zbog kojeg Srbija privlači filmske produkcije strategija države koja se uspješno sprovodi i koja podrazumijeva niz olakšica za produkcije – prije svega jednostavne procedure za obezbjeđivanje snimanja, zatim podsticaji države koji su u visini 25% od troškova koje je investitor ostvario u Srbiji za snimanje filma, a isti uslovi važe i za strane i za domaće investitore. Osim toga, produkcije koje su snimale u našoj zemlji posebno su isticale profesionalnost i stručnost pomoćnih radnika – koreografa, rekvizitera, šminkera, pomoćnika, kao veliku prednost u odnosu na druge zemlje.

Toska Mask je nakon obraćanja Tamare Vučić u kojem je pomenula Milunku Savić kao najodlikovaniju ženu ratnicu na svijetu, bila veoma zainteresovana za istoriju naše zemlje.

„I vi u Srbiji imate baš bogatu istoriju“, primijetila je zainteresovano pred prisutnima i izrazila želju da posjeti Srbiju.

Tamara Vučić nalazi se u posjeti Egiptu gdje joj je dodijeljena nagrada „Better World Best Commitment Award“ za diplomatske napore u promociji mira u Evropi i predanost humanitarnim ciljevima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.