Protestu protiv izdaje pridružio se narod iz BiH, Hrvatske, Kosova i Metohije

0

Protestu „Zaustavimo izdaju“ koji se održava u srijedu 22.maja u 19 časova ispred zgrade Vlade Crne Gore pridružile su se i organizacije koje okupljaju Srbe i Crnogorce iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i sa Kosova i Metohije.

„U potpunosti podržavamo skup naše srpske braće i pridružujemo se organizatorima, jer najavljena izdaja Vlade Crne Gore je i te kako i crnogorsko pitanje“ – kazao je za IN4S Radoman Doderović, predsjednik Crnogorske liberalne stranke Kosova sa sjedištem u Kosovu Polju.

On je kazao da se ne smije dozvoliti lijepljenje etikete genocidnog naroda Srbima, a time, kako je rekao, i Crnoj Gori kao tradicionalno srpskoj zemlji“. Kako je najavio, članovi i simpatizeri njegove stranke dolaze organizovano na skup koji se održava u Podgorici.

Učešće na skupu i podršku organizatorima danas su dali i Savez udruženja raseljenih i izbjeglih u Crnoj Gori, Udruženje „Kosmet“ iz Sutomora, te Udruženje kosovskih Crnogoraca „MATICA“ iz Kosova Polja i Udruženje Crnogoraca Kosova i Metohije iz Podgorice.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore donela je odluku da glasa za rezoluciju o Srebrenici u UN, predloženu od strane NJemačke i Ruande.

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.