Prosječna zarada u Crnoj Gori iznosi 523 evra

0

Prosječna zarada (bruto) u februaru ove godine u Crnoj Gori iznosila je 785 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 523 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a.

Prosječna neto zarada u februaru u odnosu na januar zabilježila je pad od 0,2 odsto, dok je prosječna neto zarada u februaru 2020. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 1,8 odsto.

“Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cijene u februaru u odnosu na januar zabilježile pad od 0,1 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,1 odsto”, naglasili su u MONSTAT-u.

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa u februaru u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Obrazovanje (2,3 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (1,9 odsto), Državna uprava i odbrana (1,7 odsto), Prerađivačka industrija (1,7 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (1,2 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (1,1 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (jedan odsto), Vađenje ruda i kamena (0,7 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (0,5 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (0,5 odsto).

Pad je zabilježen u sljedećim sektorima: Poslovanje sa nekretninama (12,5 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (3,3 odsto), Saobraćaj i skladištenje (2,9 odsto), Informisanje i komunikacije (2,7 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (2,2 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (dva odsto), Usluge smještaja i ishrane (1,8 odsto), Građevinarstvo (0,4 odsto) i Trgovina na veliko i trgovina na malo (0,3 odsto).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.