Pronađeno tijelo na Durmitoru: Poginula malezijska državljanka

0

Beživotno tijelo, najvjerovatnje, državljanke Malezije Chan Pei Joo (41) pronađeno je oko podne u podnožju durmitorskog vrha Mali Međed u lokalitetu Struga. Beživotno tijelo primijetili su planinari koji su pohodili taj prostor Durmitora. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, gorske službe spašavanja i službe zaštite i spašavanja.
“Vidljive su bile samo noge nastradale, a kasnije se ispostavilo da se najvjerovatnije radi o državljanki Malezije. Leš je bio u fazi raspadanja. Pronađen je pasoš koji glasi na ime Chan Pei Joo, ranac i baterijska lampa. Najvjerovatnije, nesrećna turistkinja pala je prilikom uspona na Mali Međed. Leš smo propisno pripremili i tansportovali prema Žabljaku”, kaže pripadnik GSS Zoran Vojinović.
Po nalogu Višeg državnog tužioca iz Bijelo Polja tijelo će biti upućeno u odjeljenje patologije Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, gdje će se utvrditi uzrok smrti.
Chan Pei Joo je u svojstvu turiste na Žabljak došla 28. oktobra prošle godine. Smjestila se u privatnu kuću na Pitominama kraj Žabljaka. Narednog dana, oko 13.30 časova udaljila se od kuće u kojoj je bila smještena, kazavši stanodavcu da kreće u šetnju do Crnog Jezera. Tog dana i naredne večeri nije se vratila. Sjutradan, stanodavac Neđeljko Šamšal prijavljuje nestanak policiji kada počinje pretraga prostora oko Crnog, Zminjeg i Barnog jezera. Višednevnom pretragom, koja je trajala sve do padanja većeg snijega bez rezultata su pretraživani prostori djelova masiva Durmitora. Bez rezultata je bila i pretraga djelova basena Crnog jezera koju su vršili ronioci iz Regionalnog centra iz Bijele.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.