Prokletstvo Margit Sigeta: Vaterpolisti Srbije još ne znaju za poraz nad Hrvatskom na „Alfred Hajoš” bazenu

0

Na šampionatima Starog kontinenta umije Hrvatska da podbaci, na Svjetskim prvenstvima je ta pojava rijetkost kao „Halejeva kometa”. „Barakude” su na sedam planetarnih šampionata zaredom osvajale medalju, na osam su bile makar u polufinalu. Ta brojka od danas porasla je na devet.

Hrvatskoj se pozlatilo prethodno Svetsko prvenstvo koje je organizovano u Budimpešti, sada je pobjeda dijeli od novog odličja. Ima neka tajna veza između Margit Sigeta i Hrvatske, kada se na adi i bazenu „Alfred Hajoš” sudari sa Srbijom – odigra bez greške.

Podnijela je Hrvatska lakše smjenu generacija, nije se osjetilo u njenoj igri to što ima čak osmoricu debitanata. Odavale su „barakude” utisak protiv Srbije kao da godinama igraju zajedno. Možda je to zato što Ivica Tucak voli da radi sa mladim igračima i oblikuje ih po svom ukusu.

Čestitam Srbiji na divovskoj bici. Mislim da je ovo do sada bila najljepša utakmica na Svjetskom prvenstvu. Bilo je lijepih poteza, golova… Nekada dobije Hrvatska, nekada dobije Srbija. Mi imamo sreće, na Margit Sigetu nas još Srbija nije dobila. Ponosan sam na moju ekipu, vjerujem u njih i imamo velike ambicije. Igramo sjajno, volim da radim sa mladim ekipama i ovo je za mene jedan nevjerovatan izazov, kao što vjerujem i da je za mog kolegu Dekija. Sve je u najboljem redu, valja uzeti medalju”, rekao je selektor Hrvatske.

U igri „barakuda” perfektno je funkcionisao igrač više, koga su imali gotovo u svakom napadu u drugom poluvremenu, i to posebno raduje iskusnog centra Ivana Krapića pred duele za medalju.

Imali smo dobar dogovor prije utakmice i držali smo se njega. Bili smo disciplinovani, jer držati jednu ekipu kao što je Srbija praktično cijelu utakmicu pod kontrolom, vjerujte da ne može svako. Oni su aktuelni olimpijski šampioni, momci su toliko toga osvojili… Drago mi je da smo prošli to četvrtfinale, okrećemo se polufinalu. Za nas turnir tek počinje, u igri smo za medalju. Sigurni da nismo došli da se zadovoljimo time što smo ušli među četiri. Igrač više je funkcionisano dobro, to je nešto što nam je do sada falilo. Drago mi je što je to profunkcionisalo u najvažnijem momentu. Čestitam moji saigračima na pobjedi, a reprezentaciji Srbije na izuzetnoj utakmici i fer borbi”, podvukao je Ivan Krapić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.